2024. gada 30. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes tehnikums aicina uz lolojumdzīvnieku skaistumkopšanas kursiem

Vēl ir brīvas vietas uz 8 mācību stundu profesionālās pilnveides kursu “Suņu un kaķu skaistumkopšanas pamati”! Laipni aicināti visi interesenti, suņu un kaķu saimnieki! Nodarbības vadīs Smiltenes tehnikuma veterinārmedicīnas mācību programmu nodaļas skolotāja, suņu friziere un masiere Līga Sima.

“Šoreiz kursos visvairāk vērību pievērsīsim higiēniskajai kopšanai, kas ir būtisks priekšnoteikums, lai dzīvniekam būtu ne vien skaists kažoks, tīras acis un ausis, koptas ķepas, bet arī vesela āda,” stāsta skolotāja. “Stāstīšu gan par veselīgu uzturu un dzīvnieka kažokam atbilstošu ķemju izvēli, ķemmēšanas tehniku. Pārrunāsim, kā pareizi lietot šampūnu un citas mājas mīluļu ikdienā būtiskas lietas. Piemēram, kažoka kopšana mājas mīluļiem ar dubulto apmatojumu. Šādā gadījumā nekas nebūs līdzēs, ja nopirksiet viena veida ķemmi un ar to dažreiz izķemmēsiet sava mīluļa kažociņu.

Ja dzīvnieks netiek pareizi kopts, tas agri vai vēlu beidzas ar nevēlamām smakām un netīru māju. Sunim vai kaķim var rasties ādas iekaisums un citas veselības problēmas, kas dzīvniekam izraisa diskomfortu un līdz ar to arī liek piedzīvot skumjus brīžus visiem viņa mīļajiem.”

Protams, ir situācijas, kurās noteikti nepieciešama profesionāļa palīdzība, bet  ikdienas kopšana jeb higiēniskā aprūpe nav tik sarežģīta, lai ar to netiktu galā arī dzīvnieka  saimnieki. Tikai nepieciešamas zināšanas un ikdienišķās nodarbes laika gaitā var kļūt par jauku, savstarpēji saliedējošu kopā būšanu.

Nāciet uz Smiltenes tehnikumu un mācieties! Mācības notiks 13. aprīlī no plkst.10.00 Smiltenes tehnikuma veterinārmedicīnas mācību korpusā Kalnamuižā 6.

Pieteikšanās, zvanot pa tālr. 28693579, rakstot uz e-pasta adresi [email protected] vai klikšķinot uz saites: https://forms.gle/MjK6kTnpAMvnjBZu7

Sagatavoja: Smiltenes tehnikuma sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Vahere