2024. gada 30. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novadā notiks Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolas kursantu taktiskie vingrinājumi

No 11. līdz 12. aprīlim Smiltenes novada Launkalnes, Brantu un Raunas pagastu Zaķīšu meža masīva teritorijā, Jaunākā instruktora kursa ietvaros, norisināsies Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolas kursantu taktiskie vingrinājumi, lai nostiprinātu un pielietotu kursa laikā iegūtās iemaņas efektīvai darbībai apvidū jebkurā diennakts laikā, pildot visdažādākos mācību uzdevumus.

Smiltenes novada Launkalnes, Brantu un Raunas pagasta Zaķīšu meža masīva teritorijās plānota karavīru un transportlīdzekļu pārvietošanās pa koplietošanas ceļiem diennakts gaišajā un tumšajā laikā.

Diennakts gaišajā laikā tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību, tomēr, ja tāda tiek atrasta, to nedrīkst aiztikt.

Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolas aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā lūgums zvanīt uz tālruņa  numuru: 29198089.

Operatīvā informācija par NBS Instruktoru skolas aktivitātēm iespēju robežās tiek publicēta Facebook lapā @macibuvadibaspavelnieciba un Instagram lapā @macibuvadibaspavelnieciba.

 

Sagatavoja: Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolas Sabiedrisko attiecību speciāliste Aija Gaigala