2024. gada 3. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada pašvaldības pārstāvji darba vizītē apmeklēs Vācijas sadraudzības pilsētu Villihu (Willich)

No 2024. gada 22. līdz 25. aprīlim Smiltenes novada pašvaldības vadība darba vizītē apmeklēs Vācijas sadraudzības pilsētu Villihu (Willich). Tās mērķis ir stiprināt turpmāko sadarbību izglītības un uzņēmējdarbības jomā, gūt pieredzi sociālo pakalpojumu sniegšanā.

Vizītes laikā plānots apmeklēt biznesa uzņēmējdarbības centru, Līzes Meitneras ģimnāziju (Lise Meitner Gymnasium), Bērnu aizsardzības organizāciju, vietējo vēstures muzeju, ka arī pirms došanās uz Latviju – Ziemeļreinas-Vestfālenes federālās zemes Parlamentu Diseldorfā. Plānotas tikšanās ar Villihas pašvaldības priekšsēdētāju un Vācu-latviešu sadraudzības biedrības (DLFK) jauno vadītāju.

Tikšanās laikā ar vācu partneriem Smiltenes novada pašvaldības vadība plāno pārrunāt jau iepriekš minētās tēmas, kā arī jautājumus par pielāgošanos klimata pārmaiņām, par iespēju iesniegt kopēju projektu Eiropas pilsoņiem programmā saistībā ar vācu-latviešu foruma organizēšanu 2025. gadā, ko plānots organizēt sadarbībā ar Valmieras novada pašvaldību.

Pašvaldības delegācijas sastāvā ir domes priekšsēdētājs Edgars Avotiņš, izpilddirektors Andris Lapiņš, izpilddirektora vietnieks attīstības jautājumos Mārtiņš Ulāns, Izglītības pārvaldes vadītājs Edgars Roslovs un Sociālā dienesta vadītāja Inta Siliņa.

Plānots, ka Villihas pašvaldības priekšsēdētājs, ka arī Vācu-latviešu sadraudzības biedrības pārstāvju delegācijas apmaiņas vizīte notiks šā gada jūlijā.

Informācijai: Smiltenes un Villihas pilsētu sadraudzība aizsākusies pirms vairāk nekā 25 gadiem ar mērķi attīstīt un uzturēt informācijas apmaiņu starp pašvaldības iestādēm, pilsētas attīstības nodaļu, skolām, bērnudārziem. 2017. gada 22. jūnijā parakstīts līgums par partnerību starp Smiltenes novada domi un Villihas pilsētas pašvaldību Vācijā.

 

 

Marita Mūze, Smiltenes novada pašvaldības Komunikācijas nodaļas vadītāja