2024. gada 6. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Līderu dienas Raunas pamatskolā.

Viena no skolas tradīcijām ir Līderu dienas. Šis ir dienas, kad pie mums klātienē nāk personības, uzņēmēji, kuri dalās savā pieredzes stāstā, iedvesmo jauniešus, kā arī sniedzot atbildes jauniešiem. Šogad Līderu dienas norisinājās sākot no 17. aprīļa līdz pat 30.aprīlim,  kad sagaidīsim noslēdzošos Līderus pie mums skolā.

Mācību gada sākumā, Raunas pamatskolā tika izvirzīta gada tēma – ATBILDĪBA. Pie šīs tēmas arī pieturējāmies, uzaicinot izvēlētos līderus pie mums ciemos. Pie mums ciemos bija septiņi līderi.

Viens no spilgtākajiem, un līderis ar lielo burtu, kas pie mums ciemojās ir Eduards Ruicis no Cēsīm – breakdance treneris. Eduards, iedvesmoja ļoti skolēnus, dalījās savā pieredzē,  ar saviem sasniegumiem, kā arī praktiski darbojās ar bērniem.

Tad pie mums ciemos bija uzņēmējs, kurš darbojās uzņēmumā “Birzi”, Saeimas deputāts Ervins Labanovskis. Arī šī tikšanās bija vērtīga, jo skolēni uzzināja vairāk par Saeimas deputāta darbu, pienākumiem, ikdienu.

Liels paldies jāsaka arī Valsts policijas, Vidzemes reģiona pārstāvjiem, kuri ļoti iedvesmoja skolēnus, kuri runāja daudz un dikti par atbildību. Pēc šīs tikšanās, no daudziem skolēniem dzirdēju, ka vēlas kļūt par policistiem. Drošība pirmajā vietā!

Ar šo mēs nenoslēdzam Līderu dienas, bet gan turpinām.

Ar lielu interesi skolēni gaidīja tikšanos ar  Kristapu Slaidiņu, kurš ir Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas lektors un Futbola Parks Academy futbola kluba dibinātājs, kā arī Raunas vidusskolas absolvents. Šeit arī var piebilst, ka viennozīmīgi ir Līderis ar lielo burtu un cilvēks, kurš iedvesmo. Skolēnu atsauksmes bija pozitīvas. Prieks satikt savējos!

Vissvarīgākā mums ir veselība, tāpēc pie mums ciemojās uzņēmēja, fizioterapeite Ilze Palma, kura dalījās savā iedvesmas stāstā.  Stāstīja skolēniem, kāpēc ir svarīgi zināt, ko tu vēlies, uzdeva āķīgus jautājumus.  Bija neliela praktiska darbošanās, kas bērniem ļoti patika. 

Bet mums bija arī tikšanās ar Līderi – stjuarti Vitu Ribuli, kur tikšanās notika caur zoom. Arī šādā veidā tikšanās ir ļoti vērtīga. Uzzinot daudz vairāk par stjuartes profesiju, pienākumiem, dalījās arī kurioza stāstos ar ko ir saskārusies lidmašīnā.  Kā arī kur var mācīties, lai kļūtu par stjuarti. Šī bija viena no pieprasītākajām profesijām, kuru līderi vēlējās skolēni satikt. Visi mazie sapņi reiz piepildās!

Bet mēs turpinām, un ļoti gaidām 30. aprīļa tikšanos ar Latvijas Valsts meža pārstāvjiem. Un tad ar lielo pieredzes stāstu  bagāžu noslēgsim Līderu dienas 2024, Raunas pamatskolā.

Visas skolas vārdā, vadības vārdā – sakām LIELU PALDIES VISIEM Līderiem! PALDIES!

Sagatavoja: Raunas pamatskolas bibliotekāre Inga Cera.