2024. gada 18. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes bibliotēkā izstādē apskatāmi ar kafiju gleznoti darbi

No 2. maija Smiltenes novada bibliotēkā apskatāma mākslinieces Vijas Meisteres radošo darbu izstāde “Krāsosim dienu ar dzīvesprieku!”. Apskatāmie darbi ir radīti kafijas tehnikā, kas ir īpašs un neparasts gleznošanas veids.
Par sevi māksliniece Vija Meistere stāsta: “Man zīmēt ir paticis kopš bērnības. Savam vaļaspriekam intensīvāk esmu pievērsusies beidzot aktīvās darba gaitas. Patīk meklēt jaunus gleznošanas paņēmienus, tehniku. Pēdējā laikā esmu sev atklājusi, ka gleznot var ar jebko, kas uz darba virsmas atstāj krāsu laukumu vai reljefu. Tā esmu iemēģinājusi roku gleznošanā ar kafiju, lūpu krāsām, plastilīnu, špakteļtepi, ekoprintu. Ideja gleznot ar kafiju radās pēc kādas slinkās dienas, kad nebiju izdzērusi un izmazgājusi kafijas tasīti. Nolēmu, ka nelaidīšu mantu zudumā, bet izmantošu kā krāsu, lai radītu. Lai redzētu, vai vispār var kaut kas sanākt, tapa pirmais darbs “Neizdzertā kafija 1”. Rezultāts apmierināja: tā var radīt kaut ko nopietnāku.”
Lai nodotu savas idejas un prasmes tālāk, māksliniece vada meistarklases pēc pieprasījuma. Tajās viņa saņēmusi daudz atzinības, kas stimulē iet tālāk savos meklējumos: “Esmu laimīga, ja ir izdevies kādā iešķilt dzirkstelīti, lai pamēģinātu kaut ko jaunu un ir cerība, ka tādējādi uzplauks kāds apslēpts jauns talants.”
Izstādi varēs apskatīt no 2.maija līdz 28. jūnijam Dakteru ielā 27 (vidusskolas dienesta viesnīcas 1.stāvā), bibliotēkas darba laikā. Telefons informācijai 26449145.

 

Informāciju sagatavoja:
Sandra Marķitāne,
Smiltenes novada bibliotēkas informācijas speciāliste
Tālrunis: 26449145
E-pasts: [email protected]