2024. gada 26. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Jaunākās grāmatas Smiltenes novada bibliotēkās

Pavasara ziedošākajā mēnesī Smiltenes novada bibliotēku plauktus papildinājušas jaunas grāmatas, kuru klāstā ikviens atradīs sev interesējošo! Piedāvājam iepazīties ar jaunumiem.

Smiltenes bibliotēkas Pieaugušo apkalpošanas nodaļā:

“Uz Aļasku un atpakaļ” ir Zanes Eniņas otrā grāmata, kas vēsta par ceļojumu ar auto, četros mēnešos šķērsojot Kanādu un ASV. Lasītāji varēs piedzīvot atkal redzēšanos ar vairākiem grāmatas “Nekaunīgais pingvīns” varoņiem un kopā sēdēt kempingos ar karstu ogļu pannu zem krēsla, šķērsot ziemeļu polāro loku, ķert foreles un kalnu skatus, kā arī iepazīties ar lāčiem un citiem ceļabiedriem.

Baraks Obama “Apsolītā zeme”. Viņš iedvesmoja noticēt demokrātijas spēkam – bijušā ASV prezidenta saistošs un dziļi personisks stāstījums par to, kā top vēsture.

Maija Krekle “Atraitnes dēls. Plūdoņa jūtas un dziņas.” Grāmata, kurā no jauna atklātas latviešu romantisma dzejas dižgara Viļa Plūdoņa dzīves maz zināmas jaunības laika lappuses, kurās, izrādās, lielu lomu spēlējušas viņa dzīves sievietes.

Bērnu apkalpošanas nodaļā:

Edītes Olupes “Vēju grāmata” ir enciklopēdiska rakstura bagātīgi un arī poētiski ilustrēts izdevums, kurā saistošā veidā un lieliskā valodā vējš aplūkots no visdažādāko jomu skatpunktiem. Tā patiks erudītiem, skolēniem un skolotājiem – ikvienam, kas interesējas par dabu, tās saistību ar cilvēku ikdienu un Latvijas kultūrvēstures savdabību.

Ārijas Avotas “Mana mīļākā pavārgrāmata” paredzēta tieši bērniem ar vairāk kā 30 bērnu iecienītām un populārām receptēm, kas papildinātas ar procesa fotogrāfijām un video, ko noskenē ar QR kodu.

“Iepazīstam kukaiņus” ir izzinoša grāmata no sērijas “Kādēļ? Kāpēc? Kā tā?”, kas sniegs atbildes uz visdažādākajiem bērnu jautājumiem – Kas ir kukainis? Kā veidojas tauriņi? Kāpēc kukaiņi ir tik svarīgi? Kas ir kaitēkļi? Detalizēti attēli sniegs zināšanas un radīs atklājuma prieku.

Ar pilnu jauno grāmatu sarakstu var iepazīties šeit.

Grāmatas Smiltenes bibliotēkas Pieaugušo apkalpošanas nodaļā lasītājiem pieejamas no 20.maija. Rezervēt izvēlētās grāmatas var elektroniskajā katalogā (nepieciešami autorizācijas dati) vai sazinoties ar bibliotekāru.

Informāciju sagatavoja:
Līga Seržante un Sanita Lārmane,
Smiltenes bibliotēkas vecākās bibliotekāres