2024. gada 27. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes bibliotēka aicina uz muzikālu tikšanos āra lasītavā Vecajā parkā

Muzikāla tikšanās ar jauno dzejnieku Čaku Veidenu notiks trešdien, 24.maijā, pl. 11.00 Smiltenē āra lasītavā Vecajā parkā.
Čaks Veidens ir jauns dzejnieks, kurš izdevis divus dzejas krājumus “Dzeja” (2021) un “Sazvērestības teorijas par mīlestību un dzīvi” (2022), šobrīd abas grāmatas veikalos ir izpirktas un iegādājamas tikai pie paša autora. Čaks Veidens ir dzejnieka pseidonīms par godu Aleksandram Čakam un Eduardam Veidenbaumam, kuru dzejas stilistika ir nolasāma arī Čaka Veidena dzejā, bet modernā un 21. gadsimtam atbilstošā stilā, kas autora dzeju dara pievilcīgu dažādu vecumposmu lasītājiem.
Pats autors uzrunā savas dzejas lasītājus: “Cienījamo lasītāj! “Sazvērestības teorijas par mīlestību un dzīvi” ir mana otrā grāmata! Kādēļ tik maz vai kādēļ jau tik daudz? Es teiktu, ka daudz! Jo pirmā gaidīja 18 gadu apkopojumu, bet otrā tiek izdota jau nākamajā gadā pēc pirmās iznākšanas. Saņēmu daudz pozitīvu atsauksmju. Un tas arī ir bijis dzinulis mesties bezmiega naktīs un doties jaunā dzīves, sabiedrības un, protams, mīlestības apcerē. Ja pirmā bija “Čakiska” ar tādiem dzejoļiem kā “Meitene uz letes”, “Vai Rīga jau gatava?”, “Nakts autobuss” u.c., tad nu šī otra ir vairāk “Veidenbaumiska”. Tieša, atklāta un pat skarba! Par sabiedrību, par mani, cilvēku vājībām, dzīves bezjēdzību un tajā pašā laikā par mīlas skaistumu un trauslumu. Tā ir laikmeta liecība subjektīvā redzējumā. Grāmata burtiski ir ceļojums, jo lielākoties ved no dzejoļa uz dzejoli kā ķēde. Lai jauks ceļojums sazvērestības teoriju pasaulē un kritisks prāts atšķirt, kur patiesība un meli, ne tikai grāmatā, bet vēl jo vairāk realitātē!”
Aicinām satikt dzejnieku Čaku Veidenu, ieklausīties autora radītajā dzejā un dziesmās viņa izpildījumā, uzdot jautājumus, sadzirdēt atbildes, iegādāties autora dzejas grāmatas un lūgt viņam autogrāfu Smiltenes Vecajā parkā 24.maijā pl.11.00!
Vairāk informācijas par dzejnieku.
Aicinām un gaidām ikvienu interesentu!
Telefons informācijai: 64773030, 26449145
Pasākuma laikā var tikt fotografēts un/vai filmēts.

Informāciju sagatavoja:
Jolanta Zirne,
Smiltenes novada bibliotēkas vecākā bibliotekāre
Tālrunis: 64773030, 26449145
E-pasts: [email protected]