2024. gada 26. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Jaunākās grāmatas Smiltenes novada bibliotēkās maijā

Pavasara lielie darbi padarīti un ir atelpas brīdis, kad var laiski šūpuļtīklā lasīt Smiltenes novada bibliotēku grāmatu jaunumus.

Maija mēnesī Smiltenes bibliotēkā saņemtas  34 jaunas grāmatas.

Kopā ar Maiju Bērziņu dosimies virtuālā ceļojumā uz Indiju  viņas jaunajā grāmatā “Piestājot Indijā ”. Grāmatā autore dalās ar lasītāju savā priekā par dzīves krāšņo daudzveidību. Iedvesmas avots ir Indijā sastapto cilvēku vienotības izjūta vienam pret otru un apkārtējo pasauli.

“Ja vēlies uzzināt ko vairāk par karalisko ģimeni, tad šī grāmata būs īstā ”… Karaliskās ģimenes aizkulises  Roberta Džobsona grāmatā “Prinča Filipa gadsimts ”. Fantastiski laba biogrāfijas grāmata, kura aizraus no sākuma līdz pat beigām katru tās lasītāju.

Pazudusi sieviete. Mājas augšstāvā policija atrod apjukušu viņas ar demenci slimojošo tēvu un virtuvē – īstas asinspirts pēdas. Kā virzās izmeklēšana uzzināsiet Neles Noihausas jaunākajā detektīvromānā  “Mūžīgā draudzībā”.

Grāmatas lasītājiem pieejamas no 23.maija.

Smiltenes bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļā 13 jaunas grāmatas.

Satikt dzīvu vilku? Pēkšņi stāvēt aci pret aci ar lāci? Kaut kas tāds savvaļā ir gandrīz neiespējams, jo lielākā daļa dzīvnieku ir ļoti piesardzīgi un izvairās no satikšanās ar cilvēkiem. Taču grāmatā “Kā dzīvē. Meža dzīvnieki” tie raugās uz mums un uzrunā mūs. Aci pret aci, pavisam tuvu.

Grāmatā “Kā uzbūvēt auto. Tehniskā pasaka” divi draugi, žurka Ārčijs un zvirbulis Bērtulis, nolemj paši uzbūvēt automašīnu. Un sākas aizraujošs piedzīvojums. Šī grāmata iepazīstina ar motora, sajūga, bremžu, aizdedzes sadalītāja un daudzu citu mašīnas sastāvdaļu darbības principiem.

Bērnu atzinību ieguvušajai grāmatai par dabas aizsardzību “Plastmasas huligāni” iznācis turpinājums zinātniskās fantastikas noskaņā – “Plastmasas huligāni. Tas ir murgs!” Galvenie varoņi atklāj, ka ūdens piesārņojums ir sasniedzis tādu līmeni, ka par peldēšanos jūrā, ezerā jāaizmirst. Kas tā par vasaru bez peldēšanās? Kurš ir pie tā vainīgs un kā to atrisināt?

Ar pilnu Smiltenes novada bibliotēku jauno grāmatu sarakstu var iepazīties šeit.

Rezervēt izvēlētās grāmatas var elektroniskajā katalogā (nepieciešami autorizācijas dati) vai sazinoties ar bibliotekāru.

Informāciju sagatavoja:
Līga Seržante – Jaunzema, Sanita Lārmane,
Smiltenes bibliotēkas vecākās bibliotekāres