2024. gada 28. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada pašvaldība aicina notīrīt sniegu un lāstekas no namu jumtiem

Šonedēļ gaidāms siltāks laiks – tā vēstī meteorologi. Rūpējoties par savu un līdzcilvēku drošību, aicinām namu īpašniekus un apsaimniekotājus jau savlaicīgi no jumtiem notīrīt sniegu un lāstekas! 

Atgādinām, ka Smiltenes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 25/22 “Par teritorijas kopšanu un būvju uzturēšanu Smiltenes novadā” noteic, ka nedzīvojamiem namiem un daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām periodiski nepieciešams veikt sniega un ledus attīrīšanu. Ir jānoņem lāstekas, jānovērš ledus un sniega iespējama krišana no balkoniem, lodžijām, ēku jumtiem, dzegām un ūdens notekcaurulēm.

Attīrot ēku jumtus no sniega segas un ledus, vietās, kur tas apdraud gājēju veselību un dzīvību vai trešo personu īpašumu, tai skaitā transportlīdzekļus, nepieciešams norobežot bīstamo platību kustībai. Tīrīšanas laikā nedrīkst aizmirst par darba drošību. Pēc darba veikšanas nekavējoties ir jāsakopj piegulošā teritorija un jāatbrīvo ietve gājēju kustībai.

Par noteikto prasību neievērošanu juridiskām un fiziskām personām var piemērot brīdinājumu vai naudas sodu.

Ja sniegs vai ledus, krītot no jumta, sabojā svešu mantu vai rada cilvēkam veselības problēmas, ēkas īpašniekam var iestāties civiltiesiskā vai kriminālatbildība.

Ja iedzīvotāji pamana bīstamas lāstekas vai sniegu uz jumta, kas var apdraudēt apkārtējos, lūgums ziņot Pašvaldības policijai pa tālruni 28659933.

Ja redzat, ka ar cilvēku ir notikusi nelaime un nepieciešama palīdzība, nekavējoties zvaniet pa tālruni 112!

Informē

Smiltenes novada Pašvaldības policija

Sagatavoja

Madara Mūrniece-Krūmiņa

Smiltenes novada pašvaldības zīmolvedības un mārketinga speciāliste