2024. gada 27. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada pašvaldība aicina – uzmanies no lūstošiem kokiem!

Biezās sniega segas dēļ koku zari lūst arvien biežāk, tāpēc aicinām rūpīgi izvērtēt nepieciešamību atrasties to tuvumā, īpaši, parkos, pastaigu takās, mežos un tamlīdzīgi! Ja tomēr atrodies koku tuvumā, aicinām būt īpaši uzmanīgam un saudzēt savu un līdzcilvēku drošību un veselību!

AS “Latvijas valsts meži” vērš iedzīvotāju uzmanību – pieaugušos mežos, kas Smiltenes novada apkārtnē ir vairākums, uz koku vainagiem sakrājies ļoti daudz sniega, tāpēc liecas koku galotnes un zari. Sasniedzot noteiktu svaru, galotnes un zari lūst, apdraudot ikvienu, kas atrodas zem tiem.

Ieteikums iedzīvotājiem, kuri vēlas turpināt pavadīt laiku svaigā gaisā – aicinām pārvietoties vietās, kur tas ir droši. Pastaigām pašlaik piemērotākas ir mežu jaunaudzes, lauku ceļi – vietas, kur nav lielu koku.

Iedzīvotāju ievērībai – lūstošie koki arī nopietni apgrūtina ceļu tīrīšanu novada teritorijā. Nepieciešams papildu laiks, lai atbrīvotu ceļu braucamo daļu no šķēršļiem, tāpēc aicinām novadniekus būt saprotošiem un paredzēt papildu laiku nokļūšanai galamērķī!

 

Komunikācijas nodaļa