2024. gada 29. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Projekta “Aktīvie jaunieši” aktivitātes

Smiltenes novada pašvaldība un Igaunijas nevalstiskā organizācija “Setomaa apvienība” turpina īstenot  projekta “Aktīvie jaunieši” (“Active Youth”) aktivitātes. 10. un 11. februārī abu teritoriju jaunie līderi tikās jau trešajā apmācību reizē, šoreiz Setomaa, Igaunijā.

Divu dienu laikā iesaistoties gan Igaunijas puses apmācību vadītājai Mirjam Mõttus, gan Latvijas puses vadītājiem no nodibinājuma “ViedDoma” Montai Paulai Leitlantei un Vendijai Volosovskai, kā arī biedrības “Laiks jauniešiem” apmācību lektoram Gintam Jankovskim tika uzzināts gan par to kas ir žurnālistika, kāpēc žurnālistu darbs šobrīd ir svarīgs, kas ir  intervija, kā tai sagatavoties, kas jāņem vērā, kā pareizi nodot informāciju medijiem, kā trenēties publiskajai runai, kā arī par influencera pamatprasmēm – sava zīmola veidošanu, stāstu stāstīšanu, mediju izmantošanas pamatnoteikumiem, ko ir svarīgi atcerēties publicējot savus tekstus.

Nākamā tikšanās reize plānota jau 23. – 24. martā, kad gan Latvijas, gan Igaunijas puses apmācību vadītāji runās par pasākumiem – to organizēšanu, vadīšanu un mārketingu.

Atgādinām, ka projekta mērķis ir veidot esošo un topošo jauno līderu pārrobežu tīklu projekta partneru teritorijās. Tas tiks panākts īstenojot pasākumu kopumu ar nosaukumu “Pārrobežu nākotnes līderu skola”. Tā ietvaros jauniešiem notiks pieci apmācību cikli par dažādām tēmām – katrs divas dienas, piecu dienu jauniešu nometne, tiks īstenoti jauniešu veidoti pasākumi,  kā arī notiks jaunatnes speciālistu pieredzes braucieni. Projekta aktivitātes tiek īstenotas gan Latvijā, gan Igaunijā. Projekta darba valoda ir angļu valoda un tajā piedalās dalībnieki no Setomaa novada un Smiltenes novada vecumā no 18 līdz 30 gadiem.

Projektu “Aktīvie jaunieši” līdzfinansē Igaunijas-Latvijas programma 2021. – 2027. gadam.

Attīstības nodaļa