2024. gada 28. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Prieks martā

Šogad 8.marts Sociālās aprūpes centrā ,,Trapene” bija pavisam neparasts. Gaidot svētku dienu kopīgi cepām našķus – piparkūku sirdis. Jā, jā! Tieši piparkūkas! Paldies labajiem cilvēkiem, kuri uzdāvināja dažādu garšu Skrīveru piparkūku mīklu!

Nodarbībās gatavojām dekorus. Iesaistoties puišiem tika darinātas dāvanas mājas iemītniecēm. Un, lūk, arī dāmas nesnauda. Viņas bija padomājušas, cik interesanti būtu, ja mājas vīriem varētu sagādāt negaidītu pārsteigumu. Ir Sieviešu diena, bet tā īsti Vīriešu dienu jau nav iesākts atzīmēt. Domāts, darīts! Un lūk, Sieviešu dienas pasākumā visas dāmas saņēma krāšņas, No sirds, uzburtas rozes ar saldumiņu, savukārt kungi saņēma īpašas, Ar Mīlestību, gatavotas dāvaniņas. Un prieka sajūta tika visiem!

Kopā skatījāmies un klausījāmies video versijā skaistas dziesmas par pavasari, mīlestību. Dzirdējām dzeju, labas atziņas, smieklīgas anekdotes ap un par sievietēm. Šo skaisto dienu pavadījām sirsnīgā un īsteni ģimeniskā atmosfērā. Visu martu mūsu iemītniekiem ir iespēja skatīt un priecāties par Gaujienas mūzikas un mākslas skolas audzēkņu izstādi ,,Elegance”.

21. martā, kas ir Pasaules dzejas diena, pie mums ciemojās Trapenes bibliotēkas vadītāja Dzidra Zariņa ar ceļojošo izstādi no Valmieras muzeja. Viņa iemītniekus iepazīstināja ar mākslinieces Karīnas Priedītes ilustrāciju reprodukcijām un Viktora Jakobsona divām grāmatām, kuras šī māksliniece ir ilustrējusi. Autors par mākslinieci ir teicis, ka viņa savas emocijas neizsaka vārdos, bet izliek tās uz papīra: ,,Viņa ir laimīga. Un laime mīt tikai tur, kur ir miers un klusums… Klusums prātā un dvēselē…” Šajā pavasarīgajā, bet vēl pelēcīgajā laikā, mākslinieces koši krāsainie un spilgti izteiksmīgie darbi lika atgriezties bērnībā, kas savijusies ar mūsdienām un rosināja aizdomāties par grāmatu autora vārdiem: ,,Cik gan bieži mēs aizmirstam, ka šī pasaule ir skaista un brīnumaina…”

 

Inese Krievupe
Sociālās aprūpes centra ,,Trapene” sociālā darbiniece