2024. gada 29. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada pašvaldība īstenos divus Valsts Kultūrkapitāla fonda projektus

Valsts kultūrkapitāla fonds ir apstiprinājis divus Smiltenes novada pašvaldības projektus: “Pianīna iegāde Smiltenes Mūzikas skolas programmu pieejamības nodrošināšanai Raunā” un “Ainas Kalnciemas meistarklase un koncerts Smiltenes Mūzikas skolā”.

Projekta “Pianīna iegāde Smiltenes Mūzikas skolas programmu pieejamības nodrošināšanai Raunā” mērķis ir uzlabot skolas materiāli tehnisko bāzi, iegādājoties pianīnu, lai nodrošinātu iespēju realizēt programmu uz atbilstoša instrumenta un attīstītu skolas audzēkņu klavieru spēles spējas un prasmes. Kopējās projekta izmaksas ir 5000 EUR, no kurām Valsts kultūrkapitāla fonda programmas finansējums ir 3000 EUR. Projektu plānots īstenot līdz 2024. gada 30. aprīlim.

Projekta “Ainas Kalnciemas meistarklase un koncerts Smiltenes Mūzikas skolā” mērķis ir noorganizēt klavesīnistes Ainas Kalnciemas koncertu un tikšanos ar Smiltenes Mūzikas audzēkņiem un skolotājiem, piedāvājot bērniem iespēju spēlēt uz klavesīna.  Kopējās projekta izmaksas ir 800 EUR, no kurām Valsts kultūrkapitāla fonda programmas finansējums ir 500 EUR. Projektu plānots īstenot līdz 2024. gada 30. novembrim.

Abi projekti tiek plānoti  īstenot saskaņā ar norādītajiem laika termiņiem, lai veicinātu mūzikas izglītību un kultūras attīstību Smiltenes novadā.

 

Attīstības un plānošanas nodaļa