2024. gada 1. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Aicinām pievienoties ikgadējai “Pasaulē pirmā sulu koka parka” stādīšanas talkai

11. maijā aicinām pievienoties ikgadējai “Pasaulē pirmā sulu koka parka” stādīšanas talkai BIRZĪ dzirkstošo bērzu sulu ražotnē. Šobrīd parkā aug jau 30 dažādu veidu koki, no kuriem var iegūt sulu pārtikā. Jums būs tā iespēja parku papildināt ar 100 Japānas bērziem un vairākām eksotiskām kļavu sugām un sevis stādītajam kokam iedot arī vārdu.

Pasākuma norises vieta – Smiltenes novada, Brantu pagasta “Kainaiži, BIRZĪ dzirkstošo bērzu sulu ražotne. Lūgums līdzi ņemt savu lāpstu.

Pasākuma programma:

11.00 – 12.0vijolnieka Daniila Bulajeva solokoncerts; 

12.00 – 13.30 Pasaulē pirmā sulu koku parka stādīšana;

13.30 “Kainaižu” spēka zupa dalībniekiem.

Daniils Bulajevs (2004) ir viens no spilgtākajiem jaunajiem latviešu mūziķiem, daudzu starptautisku vijolnieku konkursu laureāts un kamerorķestra “Davinspiro Camerata” izveidotājs un līderis. Virtuozitātes un neparastā mākslinieciskā brieduma dēļ savulaik dēvēts par brīnumbērnu, Daniils šobrīd studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kā arī regulāri uzstājas lielākajās Latvijas koncertvietās un sniedz koncertus dažādās Rietumeiropas valstīs. “Birzī” Daniils spēlēs populārus klasiskās mūzikas skaņdarbus vijolei solo. 
 
Informē 
Ervins Labanovskis,
BIRZĪ dzirkstošo bērza sulu parka saimnieks