2024. gada 19. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Latvijas čempionāts rogainingā

20 stundās un 10 minūtēs pieveikti 124 kilometri, apmeklēti pilnīgi visi kontrolpunkti un savākti maksimāli iespējamie ieskaites 520 punkti – tas pa spēkam bija Guntim Šmaukstelim un Kārlim Lauderam no komandas „Šmauders”, kuri kļuva par Latvijas čempioniem rogainingā vīriešu komandām!

Ceturtajā un piektajā maijā Jaunkalsnavā, „LVM Arborētums” notika Latvijas čempionāts rogainingā, kur 80 komandas 168 kvadrātkilometru lielā apvidū 24 stundas cīnījās par čempionu tituliem. Cīņa par uzvaru izvērtās ļoti sīva, jo pirmo divu vietu ieguvēji spēja savākt visus maksimāli iespējamos ieskaites punktus, vien komanda „Pitagora slapjās bikses” (Miķelis Zumbergs, Alberts Jasāns) to paveica tikai nepilnas 40 minūtes ilgāk nekā uzvarētāji. Trešā vieta absolūtajā vērtējumā ar 479 punktiem Smiltenes novada iedzīvotājiem-jauktajai komandai „Superkleperīgs meža skuvums” (Aiva Klepere un Uldis Klepers). Savukārt jauktajā XO24 grupā Uldim un Aivai pirmā vieta.

Panākums arī Azimuts OK-Smiltene BJSS sportistēm  Dacei Ikšelei un Līgai Ābelniecei grupā WSV24 izcīnot 3. vietu ar komandu Kā lai šonakt.

Panākums  vēl  Vairim Krauklim, kurš ar savu pārinieku Ronaldu Laveiķi komandā Privātbūve izcīnīja godalgas trijās ieskaites grupās un  savāca 342 ieskaites punktus  MV24:3.vieta MSV24:1.vieta un  MUV24:1.vieta.

No Azimuts OK-Smiltene BJSS sportistiem vēl Jānim Biezajam komandā ar Helmutu Lukačovu grupā MUV24:4.vieta.

Paralēli 24 stundu  Latvijas čempionāta cīņām notika arī 6 un 4 stundu sacensības Mežmalu rogainings kur 6 stundu sacensībās  Videga Liepiņa un Vita Cīrule izcīnīja  1.vietu WSV6 grupā.

Sacensības no dalībniekiem prasīja ne tikai lielu izturību, orientēšanās prasmes un distances plānošanu, bet arī spēku pārvarēt kalnus un lejas, purvus, bebru appludinātus grāvjus, aizaugušus brikšņus un koku sagāzumus. Bet par spīti grūtībām distancē, dalībnieki novērtēja gan augsto sacensību līmeni, gan apvidu, atzīstot, ka tas ir Eiropas un pasaules čempionātu cienīgs.  

Latvijas čempionātu rīkoja orientēšanās klubs „MEŽMALAS” sadarbībā ar Latvijas Orientēšanās federāciju. Balvas sarūpēja ilggadējie LOF sadarbības partneri „Kokmuiža” un „Maxima”.

Sacensību rezultāti https://www.rogaining.lv/jaunumi/data/augsuplades/files/rezultati/2024/LCH2024/results.htm

Foto Mareks Gaļinovskis.

Informāciju sagatavoja Māris Stabiņš.