2024. gada 17. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

2. maijā durvis apmeklētājiem atkal vērs Smiltenes novada bibliotēka

Informējam, ka ceturtdien, 2024. gada 2. maijā, darbību savās jaunajās pagaidu telpās – Smiltenes vidusskolas dienesta viesnīcas 1. stāvā, Dakteru ielā 27 – sāks Smiltenes novada bibliotēka.

Jaunajās telpās ikviens bibliotēkas apmeklētājs varēs saņemt sev nepieciešamos pakalpojumus – veikt grāmatu apmaiņu, pārlapot jaunāko periodiku, izmantot datorus ar interneta pieslēgumu u. c. Telpas ir gaišas, modernas un ērtas, ar atsevišķu ieeju, nodrošinot apmeklētāju un kopmītņu iemītnieku plūsmas nodalīšanu, tomēr telpas arvien būs pieejamas internātā dzīvojošajiem.

Jau vēstīts, ka uzteikta telpu nomas līguma dēļ, 2024. gada martā Smiltenes novada bibliotēka uzsāka pārvākšanos uz jaunām pagaidu telpām. Savās iepriekšējās telpās Baznīcas laukumā 13 bibliotēka atradās kopš 1970. gada, tas ir, nu jau 54 gadus. Telpas ir sliktā tehniskā stāvoklī, un viens no bibliotēkas darbinieku kvēlākajiem sapņiem jau ilgāku laiku ir bijis savas labiekārtotas, modernas, krājuma glabāšanai un iestādes funkciju realizācijai atbilstošas telpas. Tādas bibliotēkai paredzētas topošajā Viedrades kvartālā Pils ielā 9, Smiltenē. Kamēr projekts ir tapšanas stadijā, bibliotēka pagaidu mājvietu radīs Smiltenes vidusskolas dienesta viesnīcā, savukārt Bērnu apkalpošanas nodaļa darbu, kā ierasts, turpinās tās telpās Gaujas ielā 1.

 

Madara Mūrniece-Krūmiņa

Smiltenes novada pašvaldības Komunikācijas un mārketinga speciāliste