2024. gada 3. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Agrīnā pieteikšanās vakcīnai pret Covid-19

Vakcīna ir kopīga iespēja sevi pasargāt no simptomātiskas saslimšanas ar Covid-19 un uzveikt pandēmiju, lai atgrieztos pie ierastā dzīves ritma. Vakcinācija pret Covid-19 ir brīvprātīga.

Vakcinācijas kārtība tiek plānota pēc prioritāro grupu principa, kur priekšroka vispirms tiek dota cilvēkiem, kuru dzīvība vai veselība Covid-19 dēļ ir visvairāk apdraudēta. Iedzīvotāju prioritārās grupas ir šādas: veselības aprūpes darbinieki, ilgstošas sociālās aprūpes centru darbinieki un to klienti, personas virs 60 gadu vecuma, personas ar hroniskām slimībām, personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar bērniem, kam ir noteiktas hroniskas un imūnsupresējošas slimības, personas, kas mājās aprūpē smagi slimas personas, izglītības iestāžu darbinieki, operatīvo dienestu darbinieki, nozaru identificētie kritiskie darbinieki, uzņēmumu darbinieki, kas saskaras ar lielu skaitu cilvēku un kur nevar ievērot divu metru distanci un tad visa sabiedrība.

Kopumā Latvijas iedzīvotāji varēs reģistrēties vakcīnas saņemšanai četros veidos:

  • vietnē manavakcina.lv;
  • zvanot pa bezmaksas tālruni 8989;
  • darba devēji varēs iesniegt savu darbinieku sarakstus (primāri iedzīvotāji tiek aicināti pieteikties individuāli, negaidot darba devēja rīcību);
  • ar ģimenes ārstu palīdzību.

Agrīnās pieteikšanās vietne www.manavakcina.lv

Saskaņā ar Latvijā apstiprināto vakcinācijas pret Covid-19 plānu, ir izveidota Covid-19 vakcīnas agrīnās pieteikšanās vietne www.manavakcina.lv. Agrīnās pieteikšanās mērķis ir iegūt informāciju par iedzīvotāju nodomu vakcinēties un efektīvi plānot vakcinācijas kabinetu noslodzes un jaudas.

Manavakcīna.lv mājaslapā iespējama reģistrēšanās, izmantojot internetbanku, eID, eParaksta karti vai eParaksta mobilo lietotni. Lai piereģistrētos, veidlapā  jānorāda dati par sevi, kontaktinformācija un vēlamā vakcinēšanās vieta, jāatzīmē, vai ir konkrētas hroniskas slimības un vai strādā profesijā, kas iekļauta prioritāro grupu sarakstā.

Visi saņemtie pieteikumi vakcīnai viena kalendārā mēneša laikā tiks apstrādāti vienlīdzīgi, pēc nejaušības principa. Tas nozīmē, ka februārī saņemtie pieteikumi tiks apstrādāti vienlaicīgi un šie iedzīvotāji saņems aicinājumu vakcinēties uz pieteikumā norādīto e-pasta adresi un tālruņa numuru, tiklīdz vakcīnas būs pieejamas un vakcinācijas punkts pieejams. 

Papildu informācija www.manavakcina.lv.   

Agrīnās pieteikšanās bezmaksas tālrunis 8989

Tālruņa līnija tiek izveidota ar mērķi, lai atvieglotu pieteikšanos tiem Latvijas iedzīvotājiem, kas objektīvu iemeslu dēļ nevar izmantot pieteikšanās vietni www.manavakcina.lv. Tālruņa līnijas darba laiks ir katru darba dienu no plkst. 9.00 līdz 17.00.

Veicot zvanu, iedzīvotājiem ir sevi jāidentificē ar personas kodu un vārdu/uzvārdu un jānorāda savs tālruņa numurs un/vai e-pasta adrese. Iedzīvotāji varēs norādīt arī otru – kāda tuva cilvēka – tālruņa numuru, uz kuru zvanīt, lai justos droši, ka patiešām būs sasniedzami brīdī, kad pienāks vakcinācijas laiks.

Tālruņa līnija izmantojama tikai un vienīgi, lai nodrošinātu iedzīvotāju reģistrēšanu vakcīnas saņemšanai.

 

Avots: www.covid19.gov.lv

 

 

Avots: www.covid19.gov.lv

Kontakti

[email protected]

Uzdodiet savu jautājumu par Covid-19 un vakcīnām

[email protected]

Ja Jums rodas sarežģījumi reģistrēšanās procesā