2024. gada 17. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Aicinām apzāģēt kokus un zarus virs ietvēm un brauktuvēm

Sākoties pavasarim un iestājoties siltajam laikam, strauji sāk plaukt koku un krūmu lapas. Pilsētvidē ir vietas, kurās šie lapojumi veido bīstamas situācijas, traucē gājēju un velosipēdu plūsmai, var aizsegt redzamības trijstūrus autovadītājiem. Smiltenes novada pašvaldības saimnieciskā nodaļa aicina iedzīvotājus novērtēt esošo situāciju savos īpašumos un veidot sakoptu un drošu vidi mums visiem, apzāģējot kokus un to zarus vietās, kur tie robežojas ar ietvēm un brauktuvēm!

Nekustamo īpašnieku rīcību teritorijās, kas vērstas pret publisko ārtelpu nosaka Smiltenes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 25/22 “Par teritorijas kopšanu un būvju uzturēšanu Smiltenes novadā”. Tajos teikts, ka teritorijas īpašniekam sev piederošie krūmi, dzīvžogs un koku lapotnes vainags gar ietvēm un brauktuvēm ir jāapzāģē:

  • līdz 2,3 m augstumam, ja tie traucē gājējiem,
  • virs brauktuvēm līdz 4,5 m augstumam no zemes.

Tāpat šajos noteikumos sacīt, ka teritorijas īpašniekam jāveic būvēm traucējošu un bīstamu koku nozāģēšana un savākšana atbilstoši drošības prasībām. Detalizētāk – iepriekš minētajā dokumentā.

Shēma nepieciešamo augstumu koku un krūmu apzāģēšanai virs ietvēm un brauktuvēm:

Aicinām iedzīvotājus aktīvi iesaistīties sava īpašuma sakopšanā, lai veidotu drošu un komfortablu vidi sev un līdzcilvēkiem!

 

Informē: Saimnieciskā nodaļa

Sagatavoja: Madara Mūrniece-Krūmiņa, Komunikācijas un mārketinga speciāliste