2024. gada 1. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Azimuts OK-Sm BJSS iesāk sezonu ar četriem Latvijas kausu posmiem un diviem Latvijas sprinta kausa posmiem

Tikpat strauji kā nokusa sniegs, Azimuts OK-Sm BJSS sportisti iesākuši Latvijas kausu sezonu. Vispirms aprīļa sākumā devāmies uz noslēpumaino Pokaiņu mežu, kur Kurzemes pavasara sacensībās savu meistarību apliecināja OK Azimuts jaunā sportiste Sandra Grosberga, uzvarot sieviešu Elites grupā. Savukārt vīriešu Elites grupā Ilgvaram Caunem 7. vieta vairāk kā 40 dalībnieku konkurencē. W-20 grupā uz goda pjedestāla divas Smiltenes BJSS sportistes – 2. vieta Andai Jaunmuktānei un 3. vieta Agnesei Jaunmuktānei.

Sacensību rezultāti: https://lof.lv/seriali_rez/?id=2023040124#k

Nākošās nedēļas nogalē Baldones apkārtnē Riekstukalna pakājē dalībnieki pulcējās, lai divas dienas cīnītos par Rīgas kausiem. Arī šajās sacensībās sieviešu Elites grupā uzvara Sandrai Gosbergai. Savukārt Ilgvars Caune pēc pirmās dienas 13 vietas , sacensību otrajā dienā iedzīšanas sacensībās savu sniegumu uzlaboja finišējot 7. vietā vairāk kā 50 dalībnieku konkurencē. M-45 grupā Mārtiņam Godiņam 2. vieta. W-20 grupā 1. vietā Agnese Juanmuktāne un 3. vietā Anda Jaunmuktāne. Jāatzīmē, ka Anda pēc distancē gūtās traumas, tomēr turpināja skrējienu un viņai izdevās nosargāt trešo vietu. W-45 grupā uz goda pjedestāla trešā pakāpiena tika aicināta Ieva Godiņa.

Sacensību rezultāti: https://lof.lv/seriali_rez/?id=2023040824#k

Ir aizvadīta puse sprinta kausa posmu, kur vispirms Kurzemes pavasara sprintā Aucē M-35 grupā 2. vieta Aivim Zetmanim un sieviešu Elites grupā Andai Jaunmuktānei 6. vieta un Agnesei Jaunmuktānei 7. vieta.

Sacensību rezultāti: https://lof.lv/seriali_rez/?id=2023040125#r

Otrajās Lieldienās Purvciemā Latvijas sprinta kausa posmā Sieviešu Elites grupā 1. vieta Sandrai Grosbergai.

Sacensību rezultāti: https://lof.lv/seriali_rez/?id=2023041025#r

Lieldienu balvas sacensību otrajā daļā risinājās Knock-out sacensības, kurās piedalījās pa 18 labākajiem sportistiem un 18 labākajām sportistēm Elites un 18 gadīgo grupās.

No Azimuta sportistēm šim piedzīvojumam kvalificējās Sandra Grosberga un Agnese Jaunmuktāne. Pēc pusfināla skrējieniem varējām būt priecīgi, jo viņas abas kvalificējās finālam, kur startēja sešas labākās. Kā jau tika prognozēts uzvara Sandrai Grosbergai. Savukārt Agnese cīņas karstumā izlaida KP.

Sacensību rezultāti: https://lof.lv/seriali_rez/?id=2023041003#r

Lieldienu balvas programmā tika iekļauta arī taku orientēšanās, kur taku orientēšanās debitante Linda Meijere bija ātrākā un precīzākā risinot taku OS uzdevumus iesācēju grupā.

Foto no Lieldienu balvas: https://photos.google.com/share/AF1QipOeVFdQqwZfMPLoThkrwkdKxJ63VcLfcwDqaWaFbSTOyYo70LJPaCZOYj7ooCOXYg?key=VWVwRGhtS0xSV3RiS3RLcDNteFdWUzd4aWhLNTFn

Māris Stabiņš