2024. gada 6. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Baltā galdauta svētki Gaujienā

Baltā galdauta svētki

4.maijs – Latvijas Neatkarības atjaunošanas diena. Gaujienā svinēja Baltā galdauta svētkus, kad paceļot sarkanbaltsarkano valsts karogu, mēs pulcējāmies pie balti klāta svētku galda ar labām domām un lepnumu sirdī, lai apliecinātu savu vienotību un piederību savai zemei – mūsu Latvijai!

Svētkos vienuviet sanāca ģimenes, draugi, kaimiņi un ciemiņi, lai būtu kopā, dalītos atmiņās, dziedātu, dejotu, muzicētu, ietu rotaļās un priecātos.

Svētku koncertā piedalījās Valmieras kultūras centra tautas mūzikas kopa ar vadītāju Līgu Jeleviču, Variņu tautas nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Varis” ar vadītāju Lailu Legzdiņu, Gaujienas tautas nama senioru deju kolektīvs „Sinda” ar vadītāju Ženiju Daudzieti un mūsu kaimiņi un draugi no Igaunijas Harglas tautas nama senioru dejotājas un lauku kapella. Pēc koncerta ciemiņi iepazinās ar Gaujienas vēsturi un dabas jaukumiem.

Visi cienājās ar gardo zupu un pašu sarūpēto svētku cienastu, sasildoties, runājoties un priecājoties. Paldies par gardo zupu saimniecei Lilitai Bernartei, par atbalstu svētku organizēšanai Dainim Aļeksējevam un Jānim Bernartam! Paldies visiem dalībniekiem un apmeklētājiem!

Svētkos vienmēr valda īpaša noskaņa, lai tā mūs pavada mūsu ikdienas gaitās, turot godā savu Latviju, domājot tīras domas, runājot skaidru valodu un darot labus darbus!