2024. gada 6. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Darbu sācis Smiltenes novada Pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks

Ar 2024. gada 13. februāri darbu uzsācis jaunais Smiltenes novada Pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Māris Bisenieks. Tā kā līdzšinējā priekšniece Egija Cekula ir ilgstošā prombūtnē, tās laikā M. Bisenieks pildīs Pašvaldības policijas priekšnieka pienākumus.

M. Bisenieks ir ieguvis profesionālo maģistra grādu tiesību zinātnēs. Viņa darba pieredze saistīta ar personāla resursu pārvaldību un valsts pārvaldes iestādes dažādu struktūrvienību administrēšanu. Iekšlietu sistēmā M. Bisenieks strādājis 38 gadus, no kuriem 18 vadījis Valsts policijas iecirkni Smiltenē. Darba pieteikumā viņš sevi raksturo, kā cilvēku ar augstu atbildības sajūtu, kas spēj patstāvīgi plānot savu darbu, strādāt komandā un ātri pielāgoties jebkurai situācijai.

Taujāts par sajūtām un mērķiem, stājoties jaunajā amatā, M. Bisenieks teic: “Man vispirms ir jāiepazīst situācija, jāapzina darba stiprās un vājās puses, jāveic analīze, un pēc tam varēs spriest, vai kaut ko mainīt vai atstāt tāpat. Izaicinājums ir novada apmērs. Ir jāskatās, jāpēta situācija. Manuprāt, nav normāli, ka patrulēšana notiek tikai Smiltenē. Būtu jārod iespēja to darīt arī pārējos pagastos. Cilvēkus klāt paņemt nevar, tāpēc būtu jādomā, kuras ir mazāk noslogotas dienas pilsētā, un tās jāvelta pagastiem. Darba būs pietiekami.”

Pildot Smiltenes novada Pašvaldības policijas priekšnieka pienākumus, M. Bisenieka galvenais uzdevums būs vadīt iestādes darbu atbilstoši normatīvo aktu prasībām, nodrošinot kārtību un drošību novadā. Tāpat amata pienākumos ietilpst Pašvaldības policijas budžeta izstrāde, administratīvo pārkāpumu lietu izskatīšana un lēmumu pieņemšana, likumpārkāpumu profilakses un sabiedriskās kārtības pasākumu nodrošināšana, sadarbība ar valsts un pašvaldības institūcijām un citi.

Vēlam Mārim, lai jaunajā amatā sanāk īstenot izvirzītos mērķus, gādājot par drošu un sakārtotu Smiltenes novadu!

 

Madara Mūrniece-Krūmiņa

Smiltenes novada pašvaldības komunikācijas un mārketinga speciāliste