2024. gada 19. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Daudzbērnu ģimeņu dienā sumina Bromu ģimeni no Bilskas

2024. gada 1. maijā Rīga Zoodārzā norisinājās otrā Daudzbērnu ģimeņu diena. Tajā sumināja 37 pašvaldību nominētās ģimenes konkursā “Latvijas Goda ģimene 2024”. To vidū bija arī Bromu ģimene no Bilskas pagasta.

Mammas Zandas un tēta Renāra Bromu ģimenē aug seši bērni – Tomass, Viktorija, Tīna, dvīņi Tālavs un Teodors un Gerda. Zanda ir apģērbu zīmola “Zandii fashion” radītāja, viņa šuj skaistus tērpus gan mazām, gan lielām princesēm. Renārs savukārt ir prasmīgs amatnieks. Viņu lielākie bērni apmeklē Grundzāles pamatskolu, ir atjautīgi, pieklājīgi un talantīgi, bet pati Zanda ilgāku laiku bijusi skolas padomes vadītāja un biedrības “Grundzāles skolai” valdes priekšsēdētāja. Viņa, būdama sabiedriski aktīva un iniciatīvas bagāta sieviete, arī savus bērnus mērķtiecīgi motivē izkopt savus talantus, iesaistīties amatiermākslā un sportā.

Zandas un viņas ģimenes sabiedriskā darbība nav palikusi nepamanīta ne Mēru ciemā, kur viņi dzīvo, ne Bilskas pagastā, ne visā Smiltenes novadā. Zanda aktīvi iesaistījusies projektos, lai Grundzāles pamatskolai būtu sava “zaļā klase”, bet Bilskas pagastam – sava “Pump track” trase. Zanda nekad neatsaka palīdzību vietējam amatiermākslas teātrim tērpu sagādē vai uzlabošanā. Zandas mammai Bilskas pagastā ir aptieka “Kaķis”, kur aktīvi rosās arī meita ar ģimeni. Tur pat tiek rīkotas izstādes un citi pasākumi. Tāpat vairākiem novadniekiem prātā spilgti iesēdušās Bromu ģimenes rīkotās tērpu skates, kurās izrādītās mammas Zandas darinātās drēbes, bet modeļi – bērni un draugi.

Pirms vairākiem gadiem Bromu ģimeni piemeklēja traģēdija – nodega viņu māja. To savām rokām neticamā ātrumā atjaunoja tētis Renārs. Viņi nekad nav lūguši ziedojumus vai dāvanas – līdzekļus mājas savām rokām nopelnījuši vecāki.

Un kas ir pats galvenais – šī apņēmība, radošums, darba tikums, iniciatīva un nesavtība tiek ieaudzināta 6 bērnos, kuri to nesīs tālāk. Bromu ģimenei sanāk! Lepojamies ar jums!

Konkursu “Latvijas Goda ģimene” organizē Latvijas Daudzbērnu ģimeņu apvienība, no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem konkursu finansiāli atbalsta Sabiedrības intergrācijas fonds. Konkursā katra pašvaldība var nominēt vienu novadā dzīvojošu ģimeni, kurā audzina vismaz 3 bērnus un kas uzskatāma par piemēru darba, ģimenes un sabiedriskās līdzdalības veiksmīgai sabalansēšanai. 2023. gadā konkursā nominēta Kalniņu ģimene no Raunas. Pašvaldība ģimeni nominēšanai konkursā izraudzījās sadarbībā ar pagastu un to apvienību pārvaldēm un Sociālo dienestu.

 

Sagatavoja: Madara Mūrniece-Krūmiņa, Smiltenes novada pašvaldības Komunikācijas un mārketinga speciāliste

Foto: no Bromu ģimenes privātā arhīva