2024. gada 19. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Drēbju otreizējā pielietošana

Noslēdzies ELFLA finansētā apmācību nodarbības  “Smiltenes pagasta attīstībai” projektā Nr. Nr. 23-09-AL10-A019.2205-000002 “Radoša šūšanas darbnīca. Lauki bez atkritumiem”.

Projekta dalībniekiem bija iespējā piedalīties 13 nodarbībās, kuru laikā tika sniegts ieskats šūšanas darbu plānošanā, izvērtēšanā, auduma, diegu izvēlē un konsultatīvs atbalsts piemērotu apģērba modeļu izvēlē. Darba procesā apguva elementāras šūšanas tehnoloģijas un tehnikas. Meistares I. Purmales vadībā  izgatavoja vienkārša piegriezuma priekšmetus (auduma iepirkumu maisiņus, auduma spilvenus, parfimērijas somiņas ar rāvējslēdzēju, no pleda atgriezumiem tapa cimdu un zeķu pāri, vīrieša krekli pārtapa par kleitām, džinsu bikses par svārkiem utt.).  Lielu paldies sakām nodibinājumam Saules kalns, kas deva iespēju nodotajiem auduma materiāliem otrreizēju pielietošanu. Tas ir jāredz! To visu var aplūkot izstādē Galdnieku ielā 10 B, Smiltenē, Saules kalns, fonda telpās  līdz 20. maijam.

Projekta laikā atbilstoši katra dalībnieka individuālajam prasmju līmenim darba gaitā meistare konsultēja par šūšanas dažādām tehnikām un knifiņiem. Prasme šūt cauri gadu simtiem, tūkstošiem nav pazaudējusi savu nozīmīgumu. Nodarbību dalībnieces droši var apgalvot, pat nelielas iemaņas šūšanā ir noderīgs un ikdienišķās situācijās jūtams ieguvums. 

Sagatavoja:

Maira Kupriša Projekta vadītāja biedrība “Smiltenes pagasta attīstībai”