2024. gada 3. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

“Gada ārsta palīgs 2023” – grundzāliete Māra Ziemiņa

Grundzāles ambulances ārsta palīdze Māra Ziemiņa saņēmusi apbalvojumu “Gada ārsta palīgs 2023”. No sirds apsveicam!
 
Par Māras kundzi stāsta Grundzāles pagasta pārvaldes vadītāja Alda Zvejniece: “Visu savu darba mūžu – 52 gadus – Grundzālē strādā sirsnīgā, iejūtīgā un allaž saprotošā feldšerīte Māra Ziemiņa. Grundzālieši viņu dēvē vienkāršā un mīļā vārdā – par Mārīti. Šis vārds pilnībā atbilst viņas būtībai – jau ienākot viņas kabinetā, kļūsti par sprīdi veselāks. Recepte vēl nav izrakstīta, šprice iedurta, kad jūties krietni labāk. Tas tāpēc, ka esi Mārītes uzklausīts, sadzirdēts, saprasts.
 
Labi vārdi ārstē tikpat efektīvi kā dārgas zāles, varbūt pat vēl labāk, un šo vārdu Mārītei netrūkst. Ar tiem viņa spēcina grundzāliešus nu jau trešajā paaudzē, jo Grundzāles ambulance ir Mārītes pirmā un vienīgā darbavieta.”
 
Māra Ziemiņa klusi un krietni dara savu darbu, un cilvēki viņai uzticas. Viņa savu darbu veic atbildīgi, nosvērti un nopietni. Uzkrātā pieredze ļauj sajust, kad var izlīdzēties ar zāļu tējām, kad palīdzēs regulāra vingrošana, kad nepieciešami medikamenti, kad jāmeklē papildspēki – speciālistu konsultācijas. Mārīte apzinās situācijas nopietnību un apzinās savas kompetences robežas.”
 
“Gada balva medicīnā” pirmo reizi rīkota 2008. gadā. Balvas mērķis ir atbalstīt un godināt mediķus – ārstus, zobārstus, māsas, vecmātes, ārstu palīgus, māsu palīgus un citus – , kuri ikdienā rūpējas, lai mēs atgūtu pašu dārgāko: veselību. Šī gada apbalvošanas ierakstu var noskatīties šeit
 
Foto: Ģirts Miksons.
 
Sagatavoja
Madara Mūrniece-Krūmiņa
Smiltenes novada pašvaldības Komunikācijas un mārketinga speciāliste