2024. gada 5. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Grāmatu jaunumi Smiltenes novada bibliotēkā

Smiltenes novada bibliotēka ir parūpējusies, lai rudenīgi tumšajos vakaros lasītājiem būtu pieejama dažāda satura un žanra lasāmviela. Izvēlieties savu grāmatu klātienē bibliotēkā vai pasūtiet to elektroniskajā katalogā, iepriekš noskaidrojot autorizācijas datus pie bibliotekāra. Piedāvājam iepazīties ar dažiem jaunumiem.

Smiltenes bibliotēkā, Baznīcas laukumā 13:

Grāmata “Gaismas mirkļi’’ ir Līgas Zītaras radošā veikuma rezumējums. Tajā iekļautajās publikācijās lasītājs iepazīs 21 izcilu personību, tajā skaitā Liju Brīdaku, Jāni Vasarieti, Aldoni Vērdiņu un citus.

Stefānija Štāla “Tavs iekšējais bērns grib atrast mājas’’. Grāmata vēsta, ka uzticēšanās bērnībā palīdz veidot veiksmīgas attiecības vēlāk. Mēs visi ilgojamies tikt pieņemti un mīlēti. Diemžēl arī piedzīvotās vilšanās nekur nepazūd un neapzinātā līmenī ietekmē mūsu attiecības ar citiem cilvēkiem.

Ilzes Lecinskas un Džoakino Lanca Tomazi grāmatā “Vienā likteņdejā savijušies mūži’’ aprakstīta Tomazi dzimtas vēsture, kā arī izveidots baronu fon Volfu dzimtas koks. Grāmata domāta plašam lasītāju lokam.

Bērnu apkalpošanas nodaļā, Gaujas ielā 1:

Zinātkārajiem lasītājiem patiks grāmata “Visuma valoda. Vizuāls ceļojums matemātikas pasaulē”. Grāmata ir vizuāls ceļojums matemātikas pasaulē, kas sniedz iespēju paraudzīties uz šo šķietami sauso disciplīnu visai neierastā, saistošā un viegli uztveramā veidā. Matemātika ir mums visapkārt – to var ieraudzīt gan atomos un bišu veidotajās šūnās, gan planētu kustībā kosmosā.

Vecāku plauktu papildinājusi Simonas Deivisas rokasgrāmata vecākiem “Montesori mazulis”. Autore grāmatā sniedz praktiskus padomus kā, izmantojot unikālas pedagoģijas metodes izveidotājas, doktores Marijas Montesori izstrādātos principus un filozofiju, veidot pozitīvas, veiksmīgas attiecības ar mazuli; kā veicināt mazuļa interesi par pasauli un mācīt atbildību; kā iekārtojams mājoklis, lai tas būtu bērnam drošs, attīstošs un radītu vēlmi darboties pašam.

Ar pilnu jauno grāmatu sarakstu var iepazīties šeit.

Uz tikšanos bibliotēkā!

Informāciju sagatavoja:
Smiltenes bibliotēkas vecākās bibliotekāres
Ilona Rozīte un Sanita Lārmane