2024. gada 6. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Iedzīvotāji aicināti apmeklēt Smiltenes Jaunajā parkā izveidoto disku golfa laukumu “Abuls”

Jau ziņots iepriekš, ka 2023. gadā pašvaldības Līdzdalības budžeta projekta ietvaros Smiltenē izveidots disku golfa parks “Abuls”. Projekta mērķis bija labiekārtot Smiltenes Jaunā parka teritoriju, popularizēt disku golfu aktīvās atpūtas veidu.

Uzstādīto inventāru ikviens interesents var izmantot bez maksas, līdzi ņemot savus diskus. Līdzdalības projekta idejas autori ir biedrība “Sporta draugu klubs Palsa”, kuri veica laukuma plānošanu un izveidi. Smiltenes novada pašvaldības finansējums  projekta īstenošanai – 4996 eiro.  

Jaunā parka teritorijā ir izveidoti deviņi spēles celiņi ar dažādām grūtības pakāpēm, pie parka ieejas uzstādīta laukuma kopējā karte ar disku golfa spēles noteikumiem, savukārt pie katra spēles celiņa ir informatīva zīme, kā arī ierīkota izmetiena platforma ar mākslīgo zālāju. Kopumā  uzstādīti deviņi “Innova Discatcher” augstākās klases disku golfa grozi.

Disku golfs ir ļoti populārs Skandināvijas valstīs, ASV un citur Eiropā. Smiltenes novadā disku golfa laukums ir izveidots Palsmanes pagastā, piesaistot sabiedrības interesi un veicinot fiziskās aktivitātes novada iedzīvotāju un viesu vidū. Izveidotos parkus apmeklētāji var izmantot visu gadu un bez maksas – tas ir labs veids, kā ģimenei aktīvi pavadīt laiku kopā. Jāpiebilst, ka biedrība “Sporta draugu klubs Palsa” plāno rīkot arī publiskus treniņus, iepazīstināt ikvienu ar šo sporta veidu, kā arī organizēt sacensības.

Paldies idejas autoriem un visiem, kas iesaistījās disku golfa parka izveidošanā un labiekārtošanā! Aicinām iedzīvotājus iesniegt savas idejas jaunajā Līdzdalības projekta konkursa uzsaukumā, iesniegšanas termiņš līdz 2024. gada 31. maijam.

Konkursa mērķis ir radīt publiski pieejamu, radošu un atvērtu sabiedrisko vidi un aktivizēt jaunu, radošu kopsadarbības formu attīstību, kā arī pastāvīgi un mērķtiecīgi veicināt vietējo iedzīvotāju iesaisti un līdzdalību Smiltenes novada attīstībā un piešķirto finanšu līdzekļu izlietošanā.

Sagatavoja:

Marita Mūze, Smiltenes novada pašvaldības Komunikācijas nodaļas vadītāja