2024. gada 2. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Īpašuma sakopšanas darbos aicina neaizmirst par drošību un vidi

Tuvojas pavasara siltums un sakopšanas darbi, tāpēc aicinām iedzīvotājus ņemt vērā noteikumus, lai, rīkojot pavasara talku, rūpētos arī par drošību un vidi.

No 1. aprīļa līdz 30. aprīlim spodrības jeb sakoptības mēneša ietvaros ugunskurā atļauts sadedzināt tikai koku, krūmu sausos un kaitēkļu bojātos zarus sava īpašuma teritorijā.

Atgādinām, ka ir jāizvēlas tāda ugunskura vieta, kurai tuvumā nav ēkas, sausa zāle vai koki, kas var aizdegties. Ugunskura vietu jāsagatavo un jāierobežo, aprokot tai apkārt zemi vai apliekot akmeņus.

Ja ugunskuru paredzēts atstāt, jāatceras, ka ugunskurs ir jānodzēš, piemēram, lai, uzpūšot stiprākam vējam, tas neuzliesmotu no jauna. Vienmēr jāatceras par bērnu drošību un to, ka nedrīkst viņus atstāt bez uzraudzības!

Smiltenes novada Pašvaldības policija atgādina – kūlas dedzināšana ir aizliegta, jo tā apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī rada būtisku kaitējumu dabai, jo iznīcina vērtīgus augus, kukaiņus, sīkdzīvniekus un putnu ligzdas.

Gadījumos, kad tiek novēroti pārkāpumi – Pašvaldības policija aicina ziņot! Operatīvi sazināties ar iestādi var zvanot uz kādu no tālruņa numuriem: 28659933 vai 110

Egija Cekula

Smiltenes novada Pašvaldības policijas priekšniece