2024. gada 7. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Izstādē Smiltenes bibliotēkā skatāmi zemūdens valstības noslēpumi tekstildarbos

Karstajās vasaras dienās labprāt dodamies pie upēm, ezeriem, jūras vai pat pie okeāna. Labprāt veldzējamies vēsajā ūdenī, gūstam spirdzinājumu, malkojot tīru ūdeni. Bet, kas mīt ūdenī, kāda ir zemūdens pasaule? Kādas krāsas tur var ieraudzīt un kādas skaņas saklausīt? To savos darbos ir centušies uzburt Smiltenes Mākslas skolas 2., 3. un 4. kursu audzēkņi dažādās tekstila tehnikās, veidojot katrs savu stāstu par zemūdens pasauli.

Smiltenes Mākslas skolas tekstildarbu skolotāja Ira Ērmane par šo darbu tapšanu stāsta: “Darbi ir tapuši mācību stundās, iepazīstot jaunas tekstila tehnikas un pēc sajūtām tās pielietojot radošajā procesā. Dažos darbos ir apvienotas pat vairākas tekstila tehnikas, ir pat viena tehnika pārtapusi citā, vai pat veidojušās variācijas. 2.kursa darbi ir veidoti izmantojot tekstilmozaīku, aplikāciju un reverso aplikāciju. 3.kursa audzēkņi izmēģināja roku arī filcēšanā un “crazy wool” tehnikā. 4.kursa darbu autori paši gatavoja kartona spiedogus daudzpakāpju vaska batikai. Ierosme, pievērsties zemūdens pasaules pētījumam, bija 4.Starptautiskais bērnu un jauniešu šķiedrmākslas konkurss ”Skaņu palete” ar šī gada tēmu “Zemūdens pasaules skaņas”. Šajā konkursā mēs piedalāmies jau vairākkārt, gūstot godalgotas vietas. Arī šogad turp aizceļojuši astoņi paši labākie darbi.”

Izstādi varēs apskatīt no 11.jūlija līdz 31.augustam Baznīcas laukumā 13, bibliotēkas darba laikā, kā arī Pilsētas svētku laikā sestdienā, 15.jūlijā no pl.8.00 -13.00. Telefons informācijai 64773030, 26449145.

Informāciju sagatavoja:
Sandra Marķitāne,
Smiltenes novada bibliotēkas informācijas speciāliste
Tālrunis: 64773030; 26449145
E-pasts: [email protected]