2024. gada 2. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Jaunākās grāmatas Smiltenes bibliotēkā

Vasara turpina mūs priecēt un arī Smiltenes bibliotēka iepriecina ar jaunām grāmatām, kuras bibliotēkas plauktos jau gaida savus lasītājus! Piedāvājam iepazīties ar šī mēneša jaunumiem.

Smiltenes bibliotēkā, Baznīcas laukumā 13:

Kristina Sabaļauskaite “Pētera imperatore II”. Tik ļoti gaidītās grāmatas turpinājums… Varas virsotni sasniegusi valdniece, sieviete, kura pārkāpusi brieduma slieksnim, atkal un atkal dzemdējoša un sērojoša māte, dižena cilvēka sieva. Divi ceļojumi – uz Rietumiem un uz Austrumiem – liks viņai aizdomāties, kāda ir impērija, kuru veido viņas vīrs, un par ko kļuvusi viņa pati.

Karolīne Bernāra “Frīda Kālo. Dzīves krāsas”. Fascinējošs romāns par vienu no leģendārākajām sievietēm mūsdienu vēsturē. Traģikas un noslēpumu apvītā “sāpju” māksliniece. Frīdas Kālo dzīvesstāstu apvij daudzas leģendas. Viņas ieguldījums pasaules kultūras pūrā neaprobežojas ar mākslu un modi vien. Dumpiniece, feministe, cietēja un uzvarētāja – tik daudzšķautņaina viņa joprojām sajūsmina dažādus publikas slāņus arī ar savu dzīves gājumu.

Rūta Šepetis “Klusējošās strūklakas”. Grāmatā tiek vēstīts aizkustinošs stāsts, ko vēl spēcīgāku padara autores izvēlētā un, iespējams, daudziem mazāk zināmā vēstures perioda atainojums. Aizraujošs, meistarīgs un izglītojošs vēsturiskais romāns.

Bērnu apkalpošanas nodaļā, Gaujas ielā 1:

Selemona Paltanaviča grāmata “Putni, putni. Biežāk sastopamie Latvijas un Lietuvas putni” ir neparasts ceļojums pa ūdeņiem, mežiem, pļavām un cilvēku apdzīvotajām vietām, kurā varēsi priecāties par skaistajiem lidoņiem, iemācīsies tos atpazīt un uzzināsi daudz interesantu faktu. Grāmata ir bagātīgi ilustrēta ar krāšņām fotogrāfijām un papildināta ar kvadrātkodiem – ja nolasīsi tos ar viedierīci, izdzirdēsi attiecīgo putnu balsis.

Keitijas Deinsas grāmata “Vai mēs varam palīdzēt polārlāčiem?” būs lielisks palīglīdzeklis, lai bērniem izskaidrotu globālās sasilšanas riskus un uzzinātu veidus, kā palīdzēt zemei!

Džeka Torna luga “Harijs Poters un Nolādētais bērns” ir tapusi pēc jauna Dž. K. Roulingas, Džona Tifanija un Džeka Torna oriģinālstāsta motīviem. Ir pagājuši deviņpadsmit gadi, kopš Harijs Poters, Rons Vīzlijs un Hermione Grendžera izglāba burvju pasauli. Tagad draugi atgriežas neparastā piedzīvojumā, kur viņiem pievienojas drosmīgā jaunā paaudze, kas tikko uzsākusi mācības Cūkkārpas Raganības un burvestību arodskolā.

Ar pilnu jauno grāmatu sarakstu var iepazīties šeit.

Rezervēt izvēlētās grāmatas var elektroniskajā katalogā (nepieciešami autorizācijas dati) vai sazinoties ar bibliotekāru.

Informāciju sagatavoja:
Līga Seržante un Sanita Lārmane,
Smiltenes bibliotēkas vecākās bibliotekāres