2024. gada 18. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Jaunākās grāmatas Smiltenes novada bibliotēkās

Kad lielie Rudens darbi padarīti un vakari kļuvuši tik gari un tumši, vislabākais veids, kā sevi palutināt, ir lieliska grāmata. Smiltenes novada bibliotēka piedāvā iepazīties ar jaunākajām grāmatām.

Smiltenes bibliotēkā, Baznīcas laukumā 13:
Čaklās adītājas varēs smelties idejas cimdu rakstiem Ievas Ozoliņas grāmatā “Adīsim latviski”.
Jaunajā Ievas Strukas grāmatā “Par skaisto un aplamo dzīvi.” Autore ir veikusi monumentālu darbu, pētot un rakstot Anšlava Eglīša literāro biogrāfiju. Rūpīgi savāktā informācija ļauj uzticēties viņas spriedumiem. Šis darbs ir nozīmīgs papildinājums latviešu literatūras vēsturē. Nav šaubu, ka tas būs viens no stūrakmeņiem, uz kura balstīties nākamajiem pētnieki un latviešu literatūras mīlētājiem.
Viena no izcilākajām mūsdienu rakstniecēm, kuras daiļdarbi gūst atzinību visā pasaulē – Keita Atkinsone, iepriecina visus detektīvromānu cienītājus ar savu jaunāko grāmatu “Agrā gaitā es ar suni”. Bijušās policistes, tagad lielveikala drošības dienesta vadītājas Treisijas Voterhausas diena rit ierastās sliedēs, līdz viņa tiek pie kāda šokējoša pirkuma. Šis neprāta mirklis apgriež Treisijas dzīvi ar kājām gaisā, rāmo ikdienas ritējumu nomaina bailes un briesmas uz katra soļa.

Bērnu apkalpošanas nodaļā, Gaujas ielā 1:
Zinātkārajiem bērniem noderēs “Skolēna enciklopēdija” – jauns, bagātīgs izdevums, kurā ir plaša informācija un pilnīgākais vizuālais risinājums par norisēm uz Zemes un Visumā, atainojot dabas, zinātnes un vēstures procesus.
Vēstures iemītnieku pētniekiem patiks “Lielā ilustrētā grāmata. Dinozauri”, kurā ir iespēja atklāt pirmos dinozaurus – tādus kā hererazaurs vai eoraptors -, kas dzīvoja triasa periodā, kā arī juras perioda milzīgos augēdājus, piemēram, diplodoku, un krīta perioda lielos plēsoņas, piemēram, karalisko tiranozauru.
Grāmata visai ģimenei – Arlitas Laines debijas grāmata “Brūnās acis”, kas stāsta par patiesu draudzību ar četrkājainu draugu. Emocijām bagātā un vieglā valodā aprakstītajā stāstā lasītājam ir iespēja notikumiem sekot līdzi, atrodoties šķietami divās vietās vienlaicīgi.

Ar pilnu jauno grāmatu sarakstu var iepazīties šeit!