2024. gada 5. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Kaķu īpašniekus Silvā aicina vērst uzmanību uz savu mājdzīvnieku drošību

Smiltenes novada Pašvaldības policija informē par Launkalnes pagasta Silvas ciemā aktuālu kaķu kolonijas izķeršanu. Iedzīvotājus lūdz sekot līdzi saviem mājdzīvniekiem un, ja kaķis tiek laists ārā – uzlikt dzīvniekam kakla siksnu vai citu atpazīšanas zīmi.

Pašvaldības policija skaidro, ka Silvas ciema, Silvas ielas 20 daudzdzīvokļu nama teritorijā atrodas klaiņojošu kaķu kolonija, par to līdz šim rūpējusies kāda nama iedzīvotāja pēc kuras aiziešanas aizsaulē par kaķiem vairs nav atbildīgas personas. Šobrīd, sakarā ar minēto situāciju, Pašvaldības policija uzsākusi plānveidīgu kaķu kolonijas izķeršanu, lai pārtrauktu to turpmāku nekontrolētu izplatību ciema teritorijā.

Lai novērstu iespēju, ka, izķerot klaiņojošos kaķus bez saimnieka, no teritorijas tiek aizvests arī kādam piederošs mājdzīvnieks, Pašvaldības policija lūdz visus kaķu īpašniekus apdomāt iespēju savu mājas mīluli retāk laist ārā no dzīvojamās telpas vai arī, ja kaķis tiek laists ārā – obligāti uzlikt kakla siksnu vai citu atpazīšanas zīmi, kas liecina par to, ka dzīvniekam ir īpašnieks.

Pašvaldības policija aicina iedzīvotājus, kuri konstatējuši, ka klaiņojošo dzīvnieku izķeršanas laikā kaķis pazudis, nekavējoties sazināties ar Pašvaldības policiju, lai pēc iespējas ātrāk savu mājas mīluli atgūtu.

Egija Cekula

Smiltenes novada Pašvaldības policijas priekšniece