2024. gada 6. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Karjeras diena Smiltenes vidusskolā

Smiltenes vidusskolas absolventi. Viņu atstātās pēdas un īpašā enerģija skolā jūtama joprojām. Par to pārliecinājāmies arī šā gada Karjeras dienā, kurā dalīties ar saviem izaugsmes un veiksmes stāstiem piekrita 39 absolventi. Ar vissiltākajām atmiņām par savu skolu un skolasbiedriem Smiltenē, ar lielu mīlestību un pateicību skolotājiem un drošu skatu nākotnē, jo tādiem būt ļauj līdz šim paveiktais. Dzīvespriecīgi, labestīgi, dāsni un laimīgi, kādi ir cilvēki, kuri dzīvē atraduši savu īsto aicinājumu. Vidusskolēniem Karjeras dienā bija arī iespēja satikt un uzklausīt Latvijas augstskolu pārstāvjus.

“Domājot par to, ko sevī ietver vārds “karjera”, nedaudz ieskatījos dažādos avotos un tur atradu: “Karjera ir cilvēka resursu efektīva izmantošana dzīves mērķu sasniegšanai. Karjera ir personības mērķtiecīgs, jēgpilns dzīves gājums, kurā summējas visas indivīda dzīves lomas, brīvā laika aktivitātes, mācības un darbs,” skolēnus un absolventus uzrunāja Smiltenes vidusskolas direktore Inguna Kondratjeva.  “Ja visu minēto izdodas īstenot, tad karjera noteikti veidojas interesanta. Ja profesija ir arī hobijs, tad uz darbu var  iet ar prieku, vai ne?

Viens ir tas, ko apgūstam augstskolā, bet otrs – tas, ko mums iemāca dzīve. Paldies absolventiem, kuri atsaucās un piekrita dalīties savos veiksmes stāstos! Lai skolēniem šajā dienā izdodas gūt daudz vērtīgu ideju turpmākajam dzīves ceļam!”

Par pasākumu, kas Smiltenes vidusskolā jau kļuvis par tradīciju, ar lielu lepnumu un prieku pateicās arī Smiltenes novada Izglītības pārvaldes vadītājs Edgars Roslovs: “Šobrīd, kad mūsu ikdiena ir tik mainīga un viss tik strauji attīstās, skolām jābūt proaktīvām, lai jaunieši gūtu iespējami daudzveidīgāku un plašāku ieskatu nākotnes un izglītības iespējās. Tāpēc uzskatu par lielu godu jau kārtējo reizi piedalīties šādā pasākumā, uzrunāt tik daudz dažādu profesiju pārstāvjus! Skolēni, izbaudiet šo pasākumu un gūstiet vērtīgas atziņas, kas jums noteikti noderēs gan tagad, gan, izvēloties nākamo izglītības iestādi un vēlāk, darba gaitās!”

Smiltenes vidusskola noteikti uzturēs saikni ar absolventiem arī turpmāk. Patiess prieks par visiem, kas iesaistījušies Absolventu klubā!

Augstskolu pārstāvji vidusskolēniem ļāva gūt priekšstatu par studijām Latvijas Universitātē, Rīgas Stradiņa universitātē, Rīgas Tehniskajā universitātē, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē, Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, Vidzemes augstskolā un Valsts policijas koledžā.

Turpmāk skolu greznos absolventu – Andas un Kaspara Mūrnieku – dāvināts Latvijas valsts karogs.

Karjeras dienu ar skolas vadības atbalstu organizēja Smiltenes vidusskolas skolotājas Ingūna Rulle, Dace Ciekure un Līga Zālīte.

Teksts un foto: Baiba Vahere