2024. gada 6. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Ko lasīt maijā? Ieskaties bibliotēkas jaunumos!

Maijā Smiltenes novada bibliotēkas savus lasītājus iepriecina ar jaunām un interesantām grāmatām. Piedāvājam iepazīties ar šī mēneša jaunieguvumiem.

Pieaugušo apkalpošanas nodaļā, Baznīcas laukumā 13:

Filozofija (DK ceļvedis) – Kas ir patiesība? Kā nodzīvot labu mūžu? Šādi un vēl citi grūti atbildami jautājumi par dzīvi un cilvēka eksistenci ir skanējuši vienmēr. Un ievērojamākie prāti ir piedāvājuši risinājumus, kas joprojām palīdz veidot mūsu pasauli. Gan filozofijas iesācējiem, zinātkāriem skolēniem, gan arī lietpratējiem šī grāmata sniegs daudz vielas pārdomām.
Mihaela Lūkasa Mellera grāmatā “Patiesība sākas divatā”. Mīlēt vienam otru nozīmē saprasties. Mīlestības mākslas pamatā ir savstarpēja saruna. Ar to laimīgi pāri atšķiras no nelaimīgiem. Pāru saruna ir vienkārša, varētu pat teikt – dabiska metode. Tā ir uzvedības forma. Tas, kurš to ir piedzīvojis, vairs nevēlas no tās atteikties.

Bērnu apkalpošanas nodaļā, Gaujas ielā 1:

Kristīnes Ulbergas pasaku grāmata “Kaizivs, kurš neēda cilvēkus” ir viņas pirmais darbs bērniem. Līdz šim viņa rakstījusi pieaugušajiem, un divi romāni ir profesionāļu augstu novērtēti. Septiņas pasakas, kas stāsta par labsirdīgo Kaizivi, kurš, atšķirībā no brāļiem un māsām, atteicās paklausīt mammai un uzbrukt cilvēkiem, lai tos apēstu, ieved pasaulē, kurā ir vieta tādiem jēdzieniem kā pateicība un līdzjūtība, spējai saskatīt skaistumu un pārvarēt bailes un kurā vienmēr ir vieta labiem darbiem.

Ar pilnu jauno grāmatu sarakstu var iepazīties ŠEIT.

Rezervēt izvēlēto grāmatu var elektroniskajā katalogā (ja nepieciešami autorizācijas, sazinieties ar bibliotēku).

Informāciju sagatavoja:
Smiltenes bibliotēkas vecākās bibliotekāres
Ilona Rozīte un Sanita Lārmane