2024. gada 5. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Latvijas Republikas Zemessardzes aicinājums

Ir vairāk nekā divi miljoni iemeslu mīlēt Latviju – ģimene un draugi, hokejs un dziesmu svētki, jūra un pļavas, zilie ezeri un zaļie meži, valodas skaņa un brīvības elpa. Tikpat daudz ir arī iemeslu sargāt Latviju, un katrs no tiem ir pasakāms četros vārdos: Mana Latvija. Mana atbildība.

Ir miljoniem veidu, kā padarīt Latviju stipru. Zemessargi un karavīri ir gatavi aizsargāt Latviju no pirmās sekundes, no pirmā centimetra. Ikviens Latvijas cilvēks to var darīt, gan tieši iesaistoties Latvijas aizsardzībā, dienot Zemessardzē vai atbalstot nacionālos bruņotos spēkus mācībās, gan ikdienā, darot savu darbu, rūpējoties par savu noturību informācijas telpā un gatavību dažādiem apdraudējumiem vai kādu citu no tiem vairāk nekā diviem miljoniem iemeslu, kas mums katram nozīmē Latviju.

 “Mana Latvija. Mana Atbildība.” ir Latvijas zemessargu rosināts un izveidots vadmotīvs visaptverošai valsts aizsardzībai, kas ikvienam Latvijas cilvēkam atgādina par mūsu katra atbildību sargāt Latviju un visu, kas mums dārgs.

Tas ir arī vadmotīvs katram, kas velta savu dienestu Latvijas labā, un ikvienam Latvijas cilvēkam, atgādinot ne tikai par mūsu kopīgo, bet ikviena personisko atbildību nosargāt Latviju.

Tāpēc aicinām Latvijas pašvaldības pievienoties mums 4.maija svētku dienā un ar vadmotīvu “Mana Latvija. Mana atbildība.” papildināt svētku pasākumu saturu un noformējumu.

Mudinām lietot to ikdienā, dalīties ar tā vēstījumu, dzīvot, strādāt un svinēt ar šo vadmotīvu, lai atcerētos paši un atgādinātu citiem, ka par mūsu Latviju, tās šodienu un nākotni, par visu, ar ko lepojamies un ko mīlam, esam atbildīgi mēs visi kopā un vispirms – ikkatrs no mums.

 

Zemessardzes komandieris

brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns