2024. gada 19. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Mācību gada izskaņā, Smiltenes novada bioloģijas un ķīmijas skolotāji devās izzinošā ekskursijā

2024. gada 25. aprīlī Smiltenes novada bioloģijas un ķīmijas skolotāji devās izzinošā ekskursijā. Vispirms apmeklējām interešu izglītības centru “Mazā Brīnumzeme” viņu jaunajā mājvietā Cēsīs. Centrs darbojas izglītības, tehnoloģiju un daudzpusīgas interešu izglītības jomā. Tā misija ir uz zināšanām balstītas domāšanas veidošana, piedāvājot atklāšanas un izpētes prieku.

Skolotājiem bija iespēja piedalīties praktiskās nodarbībās. Tā, kā vairāk bijām biologi, tad pirmajā nodarbībā gatavojām elektronisku gaismas jūtīgu vabolīti.

Nākošajā nodarbībā iepazināmies ar mehatroniku un “likām gaisu pie darba”, veidojot pneimatiskas sistēmas.

Smiltenes vidusskolas 7.c klasei jau ieplānota drīza tikšanās. Pateicamies centra darbiniekiem par viesmīlīgo uzņemšanu!

Šā gada februārī Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī tika atklāts Baltijā lielākais vides izglītības centrs augu iepazīšanai “Botania”. To vēlējāmies apskatīt klātienē. Botania ir 1460 m2 divstāvīga telpa, kurā vairāk nekā 100 stāsti stendos, vitrīnās un digitālās spēlēs ataino notikumus augu valstībā. Atsevišķa vieta atvēlēta mūsdienās tik nozīmīgiem tematiem kā ekoloģijai, bioloģiskajai daudzveidībai un botānisko dārzu misijai. Centra ekspozīcija veidota tā, lai apmeklētājus uzrunātu atraktīvā veidā, rosinot domāt par aktuālajām vides problēmām un aizraujoši izzināt augu noslēpumus, ieskatoties dabā notiekošajos procesos.

Mūsu ceļojuma pēdējais apskates objekts bija botāniskā dārza brīnišķīgā oranžērija ar aplūkojamiem aptuveni 2100 augu taksoniem no visiem kontinentiem, izņemot Antarktīdu.

Pateicamies Smiltenes novada Izglītības pārvaldei par atbalstu, dodot iespēju apmeklēt šos izglītības centrus! Tas dos jaunas idejas arī plānojot mācību ekskursijas, kas ir lielisks veids, kā dažādot mācību procesu un noteiktas izglītības satura tēmas apgūt neikdienišķos apstākļos.

Sagatavoja: Bioloģijas un ķīmijas metodiskās apvienības koordinatore Inga Zariņa