2024. gada 17. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Notikumi aprīlī Dāvja Ozoliņa Apes pamatskolā

Aprīlis Dāvja Ozoliņa Apes pamatskolā bijis notikumiem bagāts mēnesis. 

  • Dāvja Ozoliņa Apes pamatskolas 4.-9. klašu korim (diriģente Sandra Oto) I pakāpe Latvijas izglītības iestāžu koru repertuāru pārbaudē – konkursā Vidzemē, gatavojoties XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem.
  • Programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros mūsu skolā notika koncertlekcija “Gadskārtu dziesmas”, kuru vadīja tautas mūzikas grupas “Tautumeitas” dalībnieces, māsas Asnate un Aurēlija Rancānes, kuras kopā ar skolēniem pētīja, kāds izskatās gads, dzīvojot saskaņā ar dabu, latviešu tradīcijām un svinot gadskārtu svētkus.
  • No 12. līdz 14. aprīlim mūsu skolas pašpārvaldes skolēni – Marta Brante, Ance Ābolkalne, Tomass Gustavs Celenbergs – un skolotāja Alda Liepiņa piedalījās iniciatīvas izglītības iestāžu pašpārvalžu atbalstam “Kontakts” mācībās Valmierā, kas tika īstenota Jaunatnes politikas valsts programmas ietvaros ar mērķi stiprināt izglītības iestāžu pašpārvalžu attīstību. Mācībās piedalījās astoņu skolu komandas. Tēmas bija par saliedēšanos, motivāciju, drošību, par atbalstošu skolas vidi, par pašpārvaldi un tās līdzdalību skolā, par iniciatīvas “Kontakts” nolikuma un projekta veidošanas pamatprincipiem, par vajadzību un problēmu analīzi. Notika arī praktiskās darbošanās gan jauktās komandās, gan savas skolas grupā. Tika veidotas kolāžas, izspēlētas dažādas spēles, kurās skolēni varēja izpaust savu viedokli par dažādām dzīves situācijām un problēmām.
  • aprīlī 1.-4. klašu skolēni noskatījās programmas “Latvijas skolas soma” piedāvātās digitālās koncertlekcijas “Kino mūzikas vēsture” un “Kosmosa burvis”. Abas koncertlekcijas ir kā veiksmīgs, uzskatāms papildinājums apgūstamajām tēmām mācību priekšmetos.
  • aprīlī Apē notika Smiltenes novada pašpārvalžu forums 2024, kurā piedalījās skolēni un skolotāji no Palsmanes, Gaujienas, Grundzāles, Variņiem, Smiltenes, Blomes un Raunas.
  1. daļā notika pieredzes vizīte Dāvja Ozoliņa Apes pamatskolā. Mūsu skolas pašpārvaldes skolēni viesiem bija sagatavojuši 4 informatīvi izglītojošas stacijas – “Ciemos pie Dāvja”, “Tas ir svarīgi!” “Ideju banka”, “Sporto ar prātu” –, kur atraktīvā veidā iepazīstināja ar mūsu skolu, skolas vēsturi, aktivitātēm.
  2. daļā – pašpārvalžu hakatons – ideju ģenerēšana, projektu rakstīšana.
  • “Prāta piespēļu” pirmspēdējā spēlē mūsu skolas komandai “Leģendas” 1. vieta un dāvanu karte no “Smiltenes Kebabs”. Komandai “Aizliegtais paņēmiens” – 4. vieta! Pagaidām kopvērtējumā komandai “Aizliegtais paņēmiens” – 2. vieta!
  • Valsts izglītības satura centra rīkotajā Skatuves runas konkursa 2. kārtā, kas norisinājās Gulbenes novada Stāmerienas pilī, mūsu skolas skolēni ieguva Augstākās un I pakāpes diplomus! Augstākā pakāpe: Amēlija Alma Jurka (1. klase), Kate Gailīte (3. klase), Ance Ābolkalne (8. klase). I pakāpe – Elīna Purakalne (4. klase).
  • Aprīļa izskaņā arī mūsu skolā erudīcijas spēle “Asais prāts”, kurā piedalījās 7.-9. klašu skolēni. Pavisam piedalījās astoņas skolēnu komandas. Savu erudīciju skolēni varēja pārbaudīt dažādos uzdevumos par kultūru, vēsturi, bioloģiju, fiziku, literatūru, valodām.

Sarmīte Apine