2024. gada 3. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Orientēšanās sportisti pārstāv novadu Latvijas čempionātā garajā distancē

Latvijas čempionāts garajā distancē norisinājās 6. maijā Ružas ezera mežos. Čempionāta garajā distancē piedalījās 489 dalībnieki, ieskandinot Latvijas orientēšanās čempionāta sezonu.

Latvijas čempionāts garajā distancē bija notikumiem pilns, dalībnieki piedzīvoja mainīgas distances, dubļus, atlases jauniešiem, junioriem un elitei uz Eiropas un Pasaules čempionātiem, kur saņemti negaidīti uzvarētāju tituli.

Apvidus Ružas ezera mežos ir ne tik skarbs, kā Aronas kausa norises vietā, bet dalībnieki tāpat kā tur saskārās ar saskrāpētām rokām, dubļainiem vēderiem un ļoti slapjām kājām. Ružas ezera meži bija mainīgāki – vietām varēja attīstīt ļoti lielu ātrumu, dažviet tehniskās punkta vietas lika sabremzēties, bet citur bija jātiek cauri zaļam biezoknim, lai tiktu atpakaļ uz tām meža vietām, kur vieglāk skriet.

Azimuts OK-Sm BJSS Elites grupu sportisti Sandra Grosberga un Ilgvars Caune tika pie godalgām. Sandrai izcīnītā otrā vieta bija nosacīta neveiksme, jo grūti atcerēties, kad viņa pēdējo reizi nebija pirmajā vietā Latvijas čempionātos, bet Ilgvars Latvijas čempionāta garajā distancē pirmo reizi karjerā kāpa uz goda pjedestāla par izcīnīto trešo vietu.

Pie Latvijas čempionāta  medaļām tika arī citi Azimuts OK-Sm BJSS sportisti:

1.vieta Agnesei Jaunmuktānei  W-20 un Ievai Godiņai W-45.

3. vieta Mārim Vabulniekam M-55.

4. vieta Austrim Kalniņam M-20 un Otāram Putrālim M-45.

5. vieta Andai Jaunmuktānei W-20 un Mārtiņam Godiņam M-45.

6. vieta Ventam Lupkinam M21A un Guntai Dudelei W-55.

Līdz iekļūšanai sešiniekā mazliet pietrūka Martai Liepiņai W-45, Mārim Stabiņam M-55 un Aigaram Dudelim M-60, katram izcīnot 7. vietu.

Visi rezultāti pieejami ŠEIT.

Kartes atrodamas ŠEIT

Mareka Gaļinovska fotogrāfijas: https://failiem.lv/u/jgu7pdrwz

Māris Stabiņš