2024. gada 8. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Pašvaldības policija aicina neapdraudēt sevi un citus līdzcilvēkus

Smiltenes novada pašvaldības policija aicina būt līdzatbildīgiem un izvērtēt iespējamos riskus, atzīmējot gadu miju.

Pirmssvētku iepirkšanās un uzvedība tirdzniecības vietās neliecina par atbildīgu iedzīvotāju uzvedību – iepirkties dodas visa ģimene vai vairāki mājsaimniecības pārstāvji, veikalos veidojas drūzmēšanās un nav iespējams ievērot visiem distancēšanās nosacījumus.

Pašvaldības policija atkārtoti aicina uz tirdzniecības vietām doties vienam ģimenes loceklim, arī tirdzniecības pakalpojuma sniedzējam ir jānodrošina, ka apmeklētāji tiek ielaisti tikai pa vienam, izņemot gadījumu, kad vecāks ierodas kopā ar bērnu līdz 12 gadu vecumam. Līdzatbildīgas ir visas iesaistītās personas gan tirdzniecības vietu pārstāvji, gan to apmeklētāji. Lai nesagādātu sev nepatīkamus pārsteigumus, lūgums plānot iepirkumus savlaicīgi.

Kopš 30. decembra Ministru kabineta un Krīzes vadības padomes kopsēdē nolemts brīvdienu mājsēdes laikā līdz pl.21.00 saīsināt tirdzniecības vietu darba laiku, jo laikā līdz plkst. 22:00 iedzīvotājiem ir jāatgriežas savās dzīvesvietās. Informējam, ka drošības dienestiem ir dots rīkojums uzmanīt visus, kas godprātīgi neievēro pastiprinātās drošības pasākumus, kam sekotu arī atbilstoša rīcība. 

Ņemot vērā faktu, ka valstī netiks organizētas svētku uguņošanas, drošības dienesti un  pašvaldības policija lūdz iedzīvotājus pastiprināti uzmanīties un izvērtēt dažādus riskus pirotehnikas izmantošanai mājas apstākļos. Ja esiet nolēmuši sagādāt sev šo svētku prieku, lūdzu ievērojiet visus drošības pamatprincipus, lai nenotiktu nelaime vai neapdraudētu savu un ģimenes locekļu veselību.

Lai visiem priecīgs svētku vakars savā ģimenes lokā, lai 2021.gads iesākas drošā un patīkamā noskaņā – laimi, veselību un sirdsmieru!