2024. gada 2. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Pavasari gaidot, Smiltenē svinēs Meteņus

5.februārī no plkst.14.00 visi interesenti, lieli un mazi, ir mīļi aicināti Cērtenes pilskalna pļaviņā, lai ar jestrām izdarībām svinētu Meteņus un sveiktu gaidāmā pavasara atnākšanu. Pasākuma apmeklētājus gaida dažādas sportiskas aktivitātes, tradicionālā maskošanās un mielasts.

 

Par jestrām spēlēm, rotaļām un dančiem rūpēsies Smiltenes folkloras kopa “Rudzupuķe” kopā ar draugu kolektīviem no citiem novadiem. Tāpat gaidāma tradicionālā mērošanās spēkiem, kas ir īpaši raksturīga Meteņu norise.

Meteņos neiztrūkstoša ir maskošanās-budēļos iešana aitādas kažokos, koniskās rudzu stiebru cepurēs, rotātās sarkaniem dzīpariem, kā arī ķekatas ar raksturīgiem galvas ērkuļiem. Pasākuma īpašie viesi ir Rīgas folkloras kopas “Grodi” Budēļi, kas ne tikai demonstrēs maskas, bet arī ļaus izzināt budēļos iešanas tradīcijas un norises.

Metenis nekad nenāk tukšām rokām, tāpēc pasākuma apmeklētāji tiks cienāti ar raksturīgu mielastu-rudzu miltu putru speķa pavalgā. Tāpat ikkatrs varēs sildīties pie zāļu tējas krūzes.

No plkst.17.00 visi ir aicināti uz Smiltenes pilsētas Kultūras centru, kur mazajā zālē gaidāmi lustīgi danči kopā ar folkloras kopām.

Ieeja pasākumā-brīva.

 

Informāciju sagatavoja

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas Kultūras centra mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101