2024. gada 4. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Pirmsskolas skolotāju palīgi tiekas izglītojošā seminārā

2023.gada 25. oktobrī, Smiltenes vidusskolā notika Izglītības pārvaldes organizēts seminārs pirmsskolas skolotāju palīgiem “Skolotāja palīga loma ikdienā un pozitīvas saskarsmes veidošana”. Šāds seminārs guva ļoti lielu atsaucību.

Semināru atklāja Izglītības pārvalde vadītājs Edgars Roslovs, savā uzrunā uzsverot, ka pirmskolas izglītības iestādēs skolotāju palīgi ir neatņemama sastāvdaļa iestādes darba procesos. Viņš vēlēja daudz jaunu zināšanu un aicināja iepazīties ar Smiltenes novadā strādājošajiem kolēģiem, lai varētu dalīties pieredzē un radīt kopības sajūtu.

Izglītības darba speciāliste Linda Purmane, kura ir šī semināra iniciatore, pateicās semināra apmeklētājiem par lielo atsaucību un uzsvēra: “Izglītības pārvalde nekoncentrējas tikai uz pedagogiem vai administrāciju, bet arī uz tehnisko darbinieku izglītošanu, lai augtu novadā izglītības kvalitāte. Smiltenes vidusskola, Dakteru ielā 27, kā semināra vieta nav izvēlēta nejauši, bet tāpēc, ka nevienam no pirmsskolas skolotāju palīgiem šī nav darba vieta. Šodien gribējās, lai ikviens semināra dalībnieks neatrastos savā darba vietā, bet būtu ārpus ikdienas.”

Semināra laikā apgūtās tēmas: skolotāja palīga amata apraksts, darbs komandā, mana loma komandā, sadarbība ar vecākiem, rotaļas un spēles bērna ikdienā, ko darīt ar aktīvu bērnu pirmskolā,  kāpēc rodas uzvedības problēmas un kā bērnam palīdzēt. Semināru vadīja Latvijas Universitātes lektore, pirmsskolas izglītības  pedagoģe Jana Buboviča un izglītības psiholoģe Agnese Puncule.

Paldies Smiltenes vidusskolai par semināra dalībnieku uzņemšanu! Smiltenes novadā izglītībā sanāk!

Madara Tjukša
Komunikāciju speciāliste