2024. gada 6. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Radošās darbnīcas vecākiem “Radi darot”

Aprīļa pirmajā nedēļā Smiltenes Mākslas skolā notika jau par tradīciju kļuvušās radošās darbnīcas audzēkņu vecākiem “Radi darot”. Šogad vecākiem bija iespējams radoši darboties ar mālu, tekstilmateriāliem un grafikas iespiedtehnikā.

Tekstila darbnīcā skolotājas Iras Ērmanes vadībā dalībnieki izmēģināja “crazy wool” tehniku – auduma dizaina veidošanu no dažādiem tekstilmateriāliem. Šajā tehnikā  var darināt tekstila gleznas, šalles, tērpus, bet nelielus paraudziņus iespējams iestrādāt lielākā izstrādājumā, piemēram somā vai spilvendrānā.

Keramikas darbnīcā pedagogu Astrīda Ķemere un Džinita Jurovska vadībā dažādas formas trauki no māla, kas pēc izžūšanas tiks apdedzināti un noglazēti ar krāsainām glazūrām. Daži no vecākiem keramikas darbnīcā piedalījās jau atkārtoti un uz nodarbību jau laikus bija sagatavojuši iecerētā darba skici.

Grafikas darbnīcā skolas vadītāja Vineta Balode iepazīstināja ar grafikas tehniku – monotipiju, kas ir salīdzinoši vienkārša tehnika, tomēr nekad nevar paredzēt, kāds būs galarezultāts.

Mākslas skolas pedagogi izsaka pateicību vecākiem, kas atsaucās aicinājumam piedalīties “Radi Darot” aktivitātēs. Uz tikšanos radošajās darbnīcās vecākiem nākošgad!

Sagatavoja:

Mudīte Grīviņa
Mākslas skolas skolotāja