2024. gada 7. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

 Septiņi Azimuts OK-Sm BJSS sportisti izcīna godalgas Aronas kausā

Saulaino aprīļa mēnesi noslēdza sacensības “Aronas kauss” Madonas apkārtnē. Ar skarbo apvidu un tehniskajām distancēm sacensībās sportisti neiztika bez kļūdām. Kā rezultātā pēc pirmās sacensību dienas bija grūti prognozēt uzvarētājus Aronas kausa kopvērtējumā.

Kā jau visiem orientieristiem zināms, sacensības Madonas apkārtnē nozīmē orientēšanos pa skarbu apvidu, kur uzvarošā tehnika mēdz būt “lēnāk skriesi, tālāk tiksi”. Tā pat arī šoreiz.

Aronas kauss 29. aprīlī dalībniekus sagaidīja ar vidējo distanci. Distance, kur virziens un kartes lasīšana bija tavs labākais draugs, bet skarbais apvidus tavs ienaidnieks. Vīriešu elitē 5,5 kilometru distanci ar 21 kontrolpunktiem visātrāk veica Andris Jubelis uzrādot laiku 34:27. OK Azimuts sportists Matīss Slikšjānis Andrim piekāpās sešas minūtes uzrādot piekto rezultātu. 

Otrā Aronas kausa dienā dalībnieki sacentās garajā distancē. Lielākajai daļai grupām apvidus bija tāds pats kā pirmajā sacensību dienā. Tomēr garāko distanču veicējiem apvidus bija ļoti mainīgs – distances vidus daļa piedāvāja baltu, ļoti labi skrienamu mežu, kur labākie etapa laiki bija ātrākajiem un precīzākajiem sportistiem, tomēr sākums un beigas apvidus bija skarbs, lēnāks un tehniskāks. Vīriešu eliti sagaidīja 14,8 kilometru distance, kur labāko laiku ar 1 stunda 30 minūtes un 14 sekundes uzrādīja Endijs Titomers.  Savukārt  Matīss Slikšjānis viņam zaudēja četras minūtes un finišēja ar ceturto rezultātu. Divu dienu summā Matīsam piektā vieta.

Sacensībās piedalījās arī citi Azimuts OK-Sm BJSS sportisti. Vairāki no viņiem divu dienu summā tika pie godalgām. Rezultāti:  1.vietas – Jānis Biezais M70, Agnese Jaunmuktāne W20 un Dace Ikšle W55, 2. vietas Otārs Putrālis M45 un  Pēteris Kokarēvičs M60, 3. vietas Anda Jaunmuktāne W20 un Gunta Dudele  W55.  Olimpiskajā sešiniekā ierindojās  5. vietas Māris Stabiņš M55, Aigars Dudelis M60   un  Videga Liepiņa W55,  6. vietas Mikuss Slikšjānis M8 un Roberts Zirdziņš M12.

Atsevišķās dienās  lieliski starti Kitijai Abulai un Martai Kalniņai  W-16 grupā  sacensību pirmajā dienā, izcīnot attiecīgi 2. vietu un 3. vietu, kā arī Mārtiņam un Ievai Godiņiem  otrajā dienā 2. vieta M45 un W45 grupās.

Rezultātus, splitus un grafikus apskaties šeit: https://lof.lv/seriali_rez/?id=2023042924#r

Kopvērtējums šeit:  https://lof.lv/seriali_rez/?id=2023042924#k

Apvidos kas Madonas pusē piedāvā patieso orientieristu dzīvi – dāvanā katram ir slapjas kājas, saskrāpēta seja un milzum liels gandarījums par paveikto. Tādēļ apsveicam visus sportistus, kuri izcīnījās cauri mežam līdz finiša līnijai!

Foto: Agris Veckalniņš

 

Māris Stabiņš