2024. gada 19. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes bibliotēka aicina uz muzikālu tikšanos Vecajā parkā

Ceturtdien, 16.maijā, pl. 11.00 āra lasītavā Smiltenes Vecajā parkā notiks muzikāla tikšanās ar mūziķi un dzejnieku Lauri Valteru.

Lauris Valters ir mūziķis, komponists, dziedātājs un arī dzejnieks, kurš Latvijas mūzikā aktīvi darbojas jau vairāk nekā 20 gadu garumā. Savulaik bijis grupas “Ēnas” solists un dziesmu autors tādām kompozīcijām kā “Neprātīgais”, “Ar skaistām frāzēm”, “Beautiful Morning” u.c. Pēdējos 10 gadus muzicē kā solo mākslinieks.

2019.gada rudenī Laurim iznāca solo albums “Mirklī ieklausies”, kā arī pirmā dzejas grāmata “Visumā Veidoti Vārdi”, savukārt 2020.gadā pie klausītājiem nonāca šūpuļdziesmu albums bērniem un ģimenēm “Guliet, mazie!”, ziemas noskaņu albums “Sirds kā bākuguns”, kā arī otrais dzejoļu krājums “Garam Gara Gaita”. Trešā dzejas grāmata “Sirds Silta Sajūta” izdota 2022.gada rudenī.

Latvijas radio stacijās regulāri skan daudzas L.Valtera dziesmas, piemēram, “Tad apstājās laiks”, “Būtu tā vērts”, “Nāc”, “1836”, “Mirklī ieklausies”, “Saule zenītā” un citas. Vairākkārt Lauris veiksmīgi piedalījies Latvijas Eirovīzijas nacionālās atlases konkursā Supernova. Vairākus gadus viņš darbojies gan radio (Pieci LV), gan arī televīzijā, vadot raidījumu “Izstāsti Latvijai”!

 Stāsta Lauris Valters: “2024.gada martā iznāca mans jaunākais albums “Ārpus laika”, kurā ir daudzas pēdējos pāris gados izdotās dziesmas: “Būt pa īstam”, “Saule zenītā”, “Ārpus laika”, “Apgaismoties” un citas. Šis albums ir dāvana klausītājiem manā 40. dzimšanas dienā. Man ir daudz skaistu, romantisku un arī enerģisku dziesmu, kuras dzirdēsiet mūsu tikšanās reizē Smiltenē. Dziesmas papildinās mani dzejoļi, kas ļoti atsvaidzinās šīs tikšanās mirkļus.”

Aicinām pavadīt neaizmirstamu mūzikas un dzejas caurstrāvotu stundu brīvā dabā āra lasītavā, ieklausīties autora radītajā dzejā un viņa dziesmās, uzdot jautājumus, sadzirdēt atbildes, iegādāties autora dzejas grāmatu “Sirds Silta Sajūta”, jaunākos albumus un lūgt viņam autogrāfu Smiltenes Vecajā parkā 16.maijā pl.11.00!

Vairāk informācijas par dzejnieku un mūziķi: https://laurisvalters.lv/

Aicinām un gaidām ikvienu interesentu!

Telefons informācijai: 26449145

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un/vai filmēts.

 

Informāciju sagatavoja:
Jolanta Zirne,
Smiltenes novada bibliotēkas vecākā bibliotekāre
Tālrunis: 64773030, 26449145
E-pasts: [email protected]