2024. gada 6. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes bibliotēkā apskatāma Montas Zauskas radošo darbu izstāde

Smiltenes bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļā līdz 16.jūnijam apskatāma Montas Zauskas darināto mākslīgo ziedu vainagu un krūzīšu izstāde.
Ne tikai dabā ziedi sāk pavasarī atmosties, bet arī pie mums bibliotēkā! Krāšņā izstādē ziedi sakombinēti ziedu vainadziņos un tie priecē ne tikai Līgo svētkos, bet arī ikdienā un citos svētkos.
Vasaras saulgrieži jeb Līgo svētki Latvijā ir vieni no gada gaidītākajiem svētkiem. Tā kā tie ir pavisam tuvu, vēlamies radīt svētku noskaņu jau savlaicīgi.
Plūc, māsiņa, ko plūkdama,
Saplūc raibus puķu pušķus,
Zilus, baltus, iedzeltenus,
Kas Jāņos uzziedēja!
(L.t.dz.)
Izstādes māksliniece Monta (sociālajos tīklos pazīstama kā MontasFlower field) dzīvo Palsmanē. Viņa ir plaša profila māksliniece, kura savus sekotājus, pircējus, ģimeni un draugus priecē ar saviem radošajiem darbiem.
Ar šo vaļasprieku Monta sāka aizrauties 2017. gadā, kad sāka izgatavot adventes vainagus. Tagad viņas piedāvājumā var atrast gan ziedu galvas rotas, gan Lieldienu dekorus, gan rotaslietas no pērlītēm, gan keramikas krūzes ar polimērmāla dekoriem.
Monta stāsta: “No cilvēkiem esmu saņēmusi ļoti daudz atsauksmes par to, ka mani darbiņi atšķiroties no citiem. Tie ir rūpīgi un izskatoties tik dabīgi! Tas arī ir galvenais, uz ko lieku akcentu izvēloties materiālus, no kā gatavoju vainadziņu – lai tie būtu pēc iespējas līdzīgāki dabīgiem ziediem. Visu, ko gatavoju, to veidoju tā, lai patiktu pašai. Ir bijis, kad pārtaisu pat vairākas reizes, taisu, kamēr esmu apmierināta pati ar rezultātu. Tā jau vairākus gadus turpinu darīt to, kas tiešām patīk un kas sagādā prieku ne tikai man, bet arī citiem!”
Aicinām aplūkot izstādi Gaujas ielā 1 (Sporta halles 2.stāvā) darba dienās no plkst. 10.00 līdz 17.00.

Informāciju sagatavoja:
Zane Indriksone,
Smiltenes bibliotēkas vecākā bibliotekāre