2024. gada 6. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes bibliotēka piedāvā jaunas grāmatas

Smiltenes novada bibliotēka lasītājiem piedāvā jaunas grāmatas. Aicinām iepazīties un izvēlēties sev vēlamo literatūru. Lai februāra aukstajos vakaros jūs silda vilnas zeķes, silta tēja un laba grāmata!

Pieaugušo apkalpošanas nodaļā, Baznīcas laukumā 13:

Brigitas Ektermanes “Saulgriežu grāmata’’ pirmajā daļā apskatīti četri galvenie saulgriežu notikumi – gatavošanās svētkiem, tradicionālie svētku ēdieni, gadskārtu rituāli, rotaļas, mīklas un ticējumi. Otrajā daļā apskatīti cilvēka mūža galvenie godi, ar tiem saistītās tradīcijas, ticējumi un padomi.
Vitolda Mašnovska “Muižas Latvijā’’ enciklopēdijas 3.sējums (Ķ-M) aptver 94 muižas alfabētiskā secībā. Vispirms tiek dota muižas atrašanās vieta un ekonomiskais raksturojums, tad īsa īpašnieku vēsture, akcentējot muižas pirmsākumus un beigas.

Bērnu apkalpošanas nodaļā, Gaujas ielā 1:

Kas ir negantnieki, kuri izraisa saslimšanu? To var uzzināt grāmatā “Sveiki, te baktērija!”. Grāmata vienkāršā valodā un ar komiskiem zīmējumiem pastāsta, kā un kāpēc jāievēro higiēna, kā pareizi jāmazgā rokas un zobi, kāpēc regulāri jāapmeklē zobārsts un jācenšas ēst mazāk saldumu.
Piecpadsmit gadu vecumā jaunais pavārs Rojs Puķe līdzās savam blogam nolēma sarakstīt grāmatu “Piparēdiens. 100 superīgas receptes”, kas sagādās siltumu ikvienam cilvēkam, kam patīk ēst! Grāmatā piedāvātas vienkāršas, bet gardas receptes, kuru pamatā ir 4 līdz 5 sastāvdaļas. Viegli pagatavojami ēdieni pusaudžiem un iedvesma pieaugušajiem!

Ar pilnīgu jauno grāmatu sarakstu var iepazīties šeit.

Lai saīsinātu uzturēšanās laiku bibliotēkā, aicinām izvēlēto grāmatu iepriekš pasūtīt elektroniskajā katalogā vai sazinoties ar bibliotēku.

Informāciju sagatavoja:
Smiltenes bibliotēkas vecākās bibliotekāres
Ilona Rozīte un Sanita Lārmane