2024. gada 5. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada dome bronzas monētas novada jaundzimušajiem bērniem pasniegs individuāli

Smiltenes novada dome turpina ģimenisko vērtību godināšanas tradīciju un arī šogad pasniegs bronzas monētas 2020.gadā dzimušajiem novada bērniem, lai pateiktos ģimenēm, kuras par savu dzīvesvietu ir izvēlējušās Smiltenes novadu. Ņemot vērā epidemioloģiskos ierobežojumus, monētas tiks pasniegtas maijā un jūnijā individuāli ģimenēm. 

Bronzas monētu pasniegšana Smiltenes novadā deklarētiem jaundzimušajiem bērniem un viņu vecākiem aizsākās 2016.gadā, un šajā laikā ir apsveikti jau 660 novadā reģistrētie mazuļi. Bronzas monēta ar bērna rociņu nospiedumu un tekstu “vieta, kur augt!” aversā un Smiltenes novada ģerboni reversā  kalpo kā  piederības zīme novadam uz visu mūžu. Rociņu nospiedums monētā simbolizē novada attīstību, izaugsmi, jo rokas nekad darba nebīstas.

Šogad tiks pasniegtas 113 monētas 2020. gadā dzimušajiem bērniem, tai skaitā  – Bilskas pagastā – 11, Blomes pagastā – 4, Brantu pagastā – 7, Grundzāles pagastā – 5, Launkalnes pagastā – 9, Palsmanes pagastā – 7, Smiltenes pagastā – 14, Variņu pagastā – 4, Smiltenes pilsētā – 52.

Smiltenes novada dome informē, ka 2021.gadā plānotie jaundzimušo godināšanas klātienes pasākumi nenotiks. Bronzas monētas tiks pasniegtas katram bērnam un viņu vecākiem individuāli –  pagastos reģistrētajiem bērnu vecākiem monētas izsniegs pagastu pārvalžu vadītāji, bet Smiltenes pilsētas bērnu vecākiem jāierodas Dzimtsarakstu nodaļā, iepriekš vienojoties par saņemšanas dienu un laiku. Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar  Smiltenes novada domes Dzimtsarakstu nodaļas vadītāju, zvanot uz tālruni 64707572 vai rakstot uz e-pastu: [email protected].

Smiltenes novada domes Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Dace Ērģele ļoti cer, ka jaundzimušo godināšanas tradīcija nākotnē nepazudīs un ka 2022. gadā būs iespējams pasākumus rīkot klātienē un sveikt mazos Smiltenes novada mazuļus. D. Ērģele novēl, lai ikviens vecāks savam bērniņam sniedz tikai to labāko un savu atvasi pasargā no visa sliktā – sāpēm, likstām. Lai ikviens bērniņš aug laimīgs, vesels un gudrs un lai vecākiem nekad nepietrūkst izturības un mīlestības bērnus audzināt!

 

 

Sagatavoja: Marita Mūze, sabiedrisko attiecību speciāliste