2024. gada 2. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada “Ziemas sporta diena ģimenēm”

2018. gada 11.martā Smiltenē, sporta kompleksā pie Tepera ezera, notika sportisks pasākums “Ziemas sporta diena ģimenēm” ar mērķi veicināt fizisko aktivitāšu piekopšanu ģimenēs, prasmi socializēties, rosināt Smiltenes novada ģimenes un iedzīvotājus iesaistīties sportiskās aktivitātēs, popularizēt sportu, kā veselību stiprinošu, relaksējošu, emocionālu nodarbi.

Sporta dienā varēja piedalīties Smiltenes novadā dzīvojošie un strādājošie, viņu ģimenes locekļi, draugi, radi vai viesi. Sacensības notika divās daļās. Pamatsacensības tika rīkotas komandām, kuras sacentās astoņās disciplīnās. Kopumā piedalījās 10 komandas. Pasākuma otrajā daļā dalībnieki sacentās individuālās disciplīnās.

Lai piedalītos komandu sacensībās, komandā bija jābūt vismaz 4 dalībniekiem, vismaz vienam pieaugušajam un vienam pamatskolas vai pirmskolas vecuma dalībniekam.

Dalībniekiem bija jāsacenšas biatlonā, kur šauteņu un mērķu vietā tika izmantotas volejbola bumbas, kā ar un attālums līdz mērķim tika noteikts pēc dalībnieku vecuma un dzimuma. Biatlona disciplīnā uzvarēja komanda “Silmalas”.

Ragaviņu stafetē, kur bija jāpārved komandas dalībnieki aiz līnijas, kas atradās 35 metru attālumā no starta līnijas, uzvarēja Kalniņu ģimene. Viņi veiksmīgi izmantoja nolikuma punktu, kas atļāva startēt ar savu inventāru.

Ķegļu dzīšanā arī uzvara Kalniņu ģimenei. Šajā disciplīnā bija jāprot precīzi un ātri mest ķegļus. Kalniņu ģimene bija vienīgā, kas paspēja kontrollaikā nogāzt visus 10 ķegļus.

Ripas mešanā vārtos uzvarēja Zviedru ģimene. Katram bija iespēja iemest vārtos 3 ripas. Punktus varēja nopelnīt atkarībā no attāluma kāda tika izdarīts metiens. Metienu apgrūtināja barjeras, kam ripa bija jāizraida cauri.

Šļūkšanā ar lielajām trīsvietīgajām slēpēm ar priekšmetu mešanu mērķī uzvarēja Sukšu ģimene. Par precīziem metieniem varēja nopelnīt punktus, kas tika pārvērsti sekundēs. Tā varēja iegūt labāku distances veikšanas laiku.

Slēpošanā rindā uzvarēja komanda “Silmalas”. Šajā disciplīnā komandai bija jāsadodas rokās un jāslēpo rindā, neizmantojot nūjas.

Slotbolā, kur bija jādemonstrē sētnieka iemaņas, uzvarēja Ciemiņu ģimene. Panākums Ciemiņu ģimenei arī braukšanā ar lielajām kamanām. Kamanas bija izgatavotas no trijām slēpēm, kuras dalībnieki varēja gan stumt, gan vilkt.

Sacensību kopvērtējumā trešo vietu izcīnīja Ciemiņu ģimene no Launkalnes pagasta. Šī ģimene pierādīja, ka startējot ar diviem pirmskolas vecuma bērniem, var sekmīgi sacensties ar ģimenēm, kuros ir bērni no pamatskolas vecākajām klasēm. Organizējot šo sporta dienu, tas bija organizatoru vislielākais izaicinājums.

Otrajā vietā komanda ”Silmalas”, no Bilskas pagasta.

Par Smiltenes novada “Ziemas sporta diena ģimenēm” uzvarētāju kļuva Kalniņu ģimene no Grundzāles pagasta.

Individuālajās disciplīnās, dalībnieki sacentās slēpošanā, slidošanā, braukšanā ar ragaviņām no kalna, ripas mešanā vārtos.

Slēpošana notika pa visiem zināmo Tepara taku kilometra apli. Starp zēniem, kas dzimuši 2008 gadā un jaunākiem, uzvarēja E.Timermanis, otrais E.Lapiņš, trešais R.Grīnliņš. Šī vecuma meitenēm, 1.vieta- K.Abulai. Viņai izdevās pārspēt arī savas vecuma grupas zēnus.

Zēniem, kas dzimuši no 2004.-2007. gadam, uzvarēja R.Kļaviņš, otrais M.Kalniņš, trešais A.Muraška. Šī vecuma meitenēm uzvara- D.Spalviņa.

Open grupā vīriešiem, kur startēja 2003. gadā dzimušie un vecāki, uzvara- A.Lapiņam, otrā vieta M.Lapiņam ,trešā- R.Kalniņam. Šīs grupas sievietēm, uzvara M.Ciemiņai, otrā vieta D.Kaupei, trešā- I.Spalviņai.

Slidošanas sacensības notika uz Tepera ezera ledus 110 metru garā aplī. Meitenēm, kas dzimušas 2008. gadā un jaunākām, 1.vieta- E.Pavasarei,2.- L.Stīpniecei. Zēniem, kas dzimuši no 2004.-2007. gadam, uzvarēja E.Timermanis, otrais R.Kļaviņš, trešais K.Konters. Šī vecuma meitenēm uzvarēja P.Stīpniece.

Open grupā vīriešiem, kur startēja 2003. gadā dzimušie un vecāki, uzvarēja T.Pavasars, otrais- R.Kalniņš un trešais J.Ciemiņš. No šīs grupas sievietēm, uzvarēja M.Ciemiņa, otrā I.Spalviņa un trešā T.Mihņēviča.

Jaunākie sacensību dalībnieki sacentās braukšanā ar ragaviņām no kalniņa. Pirmskolas vecuma bērniem uzvarēja A.Vērzemnieks, otrajā vietā E.Pavasare , trešajā vietā T.Zeiļuka. 1.-3. klašu skolēniem, labākā kamaniņu braucēja K.Abula , otrajā vietā H.Muraška un trešajā vietā B.Bīnerts.

Pēc dalībnieku vēlēšanās, notika sacensības arī ripas mešanā vārtos individuāli, ko šajā pasākumā varētu nosaukt par paraugdemonstrējumiem. Šeit veiksmīgākie M.Rubenis un E.Stīpniece.

Pasākuma ietavros notika sacensības orientēšanās sportā “Azimuta Ziema” posms. Rezultāti tiks publicēti pēc to apkopošanas. Azimuts OK mājas lapā.

Sporta diena notika projekta “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā” (Nr. 9.2.4.2/16/I/052) ietvaros.

Sacensības organizēja orientēšanās klubs Azimuts. Sacensību galvenais tiesnesis: Māris Stabiņš. Raitu sacensību norisi palīdzēja nodrošināt tiesnešu komanda, kurā darbojās M.Stabiņa audzēkņi un kolēģi. Par garšīgām un veselīgām pusdienām gādāja ēdinātāji no Mēru muižas. Sacensību komentētāja pienākumus veica Aigars Veldre.

Paldies dalībniekiem un līdzjutējiem par atraktivitāti un līdzdalību pasākumā!

Māris Stabiņš