2024. gada 7. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Tiešsaistes vebinārs: “OBLIGĀTA LIETOTĀJU IDENTIFIKĀCIJA AR eID no 2023. gada 1. februāra. Kā sagatavoties?”

“Vebinārs tiešsaistes pakalpojumu sniedzējiem par e-identitāšu atbalstu online pakalpojumos, kam ir jābūt nodrošinātam jau pēc 9 mēnešiem.”

E-komercijas uzņēmumiem, pašapkalpošanās portāliem, finanšu, medicīnas institūcijām un citiem online pakalpojumu sniedzējiem ir stājušies spēkā grozījumi Fizisko personu elektroniskās identifikācijas likumā, kas paredz to, ka no 2023. gada 1. februāra komersantiem ir jānodrošina iespēja iedzīvotājiem izmantot nacionālos elektroniskās identitātes rīkus personas identitātes apliecināšanai tiešsaistē.

Tas nozīmē, ka, ja uzņēmumā vēl nav integrēti elektroniskās identitātes rīki, lai nodrošinātu iespēju lietotājiem izmantot vismaz eID karti vai eParakstsMobile, tad jau pavisam drīz tas būs obligāts nosacījums.

Tiešsaistes vebinārā 26.maijā plkst 13:00,būs iespēja uzzināt vairāk par šo likuma izmaiņu būtību, kontekstu un ietekmi komersantiem, kā arī integrācijas iespējām. Prezentēs gan likuma izmaiņu iesniedzēja VARAM pārstāve, gan elektronisko identitāšu un citu uzticamības pakalpojumu nozares pārstāvji.

Pasākuma programma:

Likuma izmaiņas, to skaidrojums un atbildes uz jautājumiem – Ingrīda Igaune, Informācijas sabiedrības attīstības departamenta, Informācijas sabiedrības politikas plānošanas un izveides nodaļas vecākā konsultante, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Droša lietotāju autentifikācija e-pakalpojumos – Sanita Meijere, Biznesa attiecību vadītāja, SK ID Solutions

E-identitāšu atbalsta integrācijas iespējas un perspektīvas – Edgars Stafeckis, SigningServices CEO

Pasākumu organizē biznesa tehnoloģiju uzņēmums “SigningServices”, un tas notiks latviešu valodā.

Vebināra programma un pieteikšanās dalībai pieejama šeit.

Par “SigningServices”

Gadu desmitiem mēs esam palīdzējuši organizācijām kļūt digitālām un efektīvākām, izmantojot tehnoloģijas un uzticamības pakalpojumus – e-identitātes, e-parakstus, e-zīmogus, laika-zīmogus u.c. Pamatojoties uz šo pieredzi, esam radījuši unikālu produktu – SigningServices, kas vienkāršo uzticamības pakalpojumus.

SigningServices vienkāršo uzticamības pakalpojumu ieviešanu, aizstājot laika un resursu ietilpīgas sistēmu pielāgošanas un infrastruktūras sagatavošanas, integrācijas un uzturēšanas darbības. Šāda pieeja padara autentifikāciju ar dažādiem e-identitātes rīkiem, dažādu e-parakstīšanas veidu un datu e-zīmogošanu ātru un vienkāršu, jo saistītās izstrādes, integrācijas un izpratne ir iepakota lietošanai gatavos produktos. Datu privātums un informācijas drošība, integrācijas elastība, plašās pielietošanas iespējas un mūsdienīga arhitektūra, vienlaikus ar uzlabotu lietotāja pieredzi un samazinātām izmaksām ir tipiski iemesli, kāpēc tik daudzas organizācijas izvēlas SigningServices.

Plašāk par uzņēmumu:

https://signingservices.io/

Facebook

Linkedin

 

Kontaktinformācija plašsaziņas līdzekļiem:

Edgars Stafeckis

+371 29491417

[email protected]