2024. gada 26. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Jaunākās grāmatas Smiltenes bibliotēkā

Jau rudens sācis sārtot lapas un garajiem vakariem Smiltenes bibliotēka ir sagādājusi jaunas grāmatas. Piedāvājam iepazīties ar jaunieguvumiem.

Smiltenes bibliotēkā, Baznīcas laukumā13:

Aicinām doties 190 km garā pārgājienā kopā ar Laumas Melnaces grāmatu “Es eju” no Ērgļiem līdz Kārsavai un ar Lato Lapsas grāmatu “Muzungu Vismelnākajā Āfrikā” aizbēgt uz eksotisko Kongo.

Laikmeta precīzas un ietilpīgas skices. Bērnības mistiskie pārdzīvojumi. Populārās mūzikas un operas vide ar visnotaļ pazīstamiem personāžiem, kas tēloti gan ar iznīcinošu jautrību, gan goddevību. Visi saukti īstajos vārdos Zigmāra Liepiņa grāmatā “Mūzaīka”.

Ticējumus, tautasdziesmas par maizi, receptes, maizes zīmes, derīgus padomus ikvienai saimniecei, maizes cepējai atradīsiet Vijas Kudiņas “Maizes grāmatā”.

Bērnu apkalpošanas nodaļā, Gaujas ielā 1:

Vidējā skolas vecuma bērniem piedāvājam laisties ugunīgā un fantastiskā nākotnē, mītu un leģendu pilnā piedzīvojumā kopā ar bestselleru autoru Deividu Valjamsu un kādu mazu zēnu, kuram jāglābj pasaule grāmatā “Bakingemas pils briesmonis”.

Sākumskolas vecuma bērni novērtēs Valda Rūmnieka grāmatu “Rūķu zeme Latvija”. Tajā norvēģu rūķim Snorkem ir svarīgs uzdevums – ierasties svešajā rūķu zemē Latvijā un brīdināt Latvijas rūķus par tiem draudošām briesmām. Pieradis pie ierastās rūķu dzīves alās un mežos, Snorke ir pavisam pārsteigts, ieraugot, ka Latvijas rūķi dzīvo pavisam citādāk.

Vismazākajiem lasītājiem patiks grāmata “Mans ķermenis”, kurā lasot, griežot ripas, un paceļot lodziņus, varēs gūt pirmās zināšanas par savu apbrīnojamo ķermeni.

Savukārt Vecāku plauktā jaunums – Klaudijas Arpas un Dāvida Arpa grāmata “Ar pieri sienā”. Lielākā grāmatas vērtība — tā apvieno zinātnes atziņas ar ļoti praktiskiem padomiem un efektīvām audzināšanas stratēģijām. Bet pats galvenais — daudziem tā sniegs sirdsmieru. Bērna sliktā uzvedība var slēpt enerģisku, radošu, spēcīgu personību. Šī grāmata ļaus vecākiem to labāk ieraudzīt un attīstīt.

Ar pilnu jauno grāmatu sarakstu var iepazīties šeit!

Uz tikšanos bibliotēkā!

Informāciju sagatavoja:
Līga Seržante un Sanita Lārmane,
Smiltenes bibliotēkas vecākās bibliotekāres