2024. gada 26. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

25.februārī Variņos norisinājās Smiltenes novada sieviešu volejbola čempionāta 1. kārta.

Dienā kad notika tradicionālais slēpojums ”Apkārt Alauksta ezeram” piecas Smiltenes novada sieviešu volejbola komandas Variņu pamatskolas sporta zālē tikās, lai sāktu cīņu par Smiltenes novada sieviešu volejbola čempionu titulu.

Sacensību organizatori radīja iespēju nodrošināt spēles uz lielā laukuma, līdz ar to rezultāta skaitīšanai varēja izmantot elektronisko tablo.

No potenciālajām komandām, kas vēl varētu piedalīties turnīrā nepiedalījās Apes komandas, jo startēja Atzeles kausa izcīņā Gulbenē un  Smiltenes vidusskola, jo sacensību laikā notika žetonu vakars.

Jāatzīmē četru komandu līdzīgie spēku samēri.  Par to liecina spēles rezultāts starp komandām Smiltenes BJSS un Lēdijas, kur pirmo setu 25:23  uzvarēja Lēdijas. Nākošajos setos 25:19 un 15:10 pārākas bija Smiltenes BJSS jaunās sportistes.   Šajā spēlē Smiltenes BJSS sportistes otrajā setā pēc neveiksmīga sākuma 1:10 tomēr spēja saņemties un izcīnīt uzvaru.

Spēlē starp Smiltenes BJSS un Blice komandām otrajā setā nācās spēlēt līdz 27 punktiem, kur pārākas ar 27:25 bija Smiltenes BJSS sportistes.

Lēdijām krietni nācās pacīnīties lai pārspētu Grundzāles komandu, kur spēlē rezultāts pa setiem 25:20 un 25:23.  Otrā seta galotne izvērtās dramatiska , jo pēc 20:23, Lēdijas spēja uzvarēt 25:23. Šeit jārunā par katras spēlētājas atbildību par komandas rezultātu, jo it kā jau gandrīz uzvarētā setā neveiksmju sērija grundzālietēm sākās ar pārkāptu  līniju izpildot servi. Priecē tas ka grundzālietēm vēl ir rezerves, jo šoreiz, lai nokomplektētu komandu pagasta komandā nācās iesaistīt trīs pamatskolas labākās spēlētājas. Tāpēc arī  pamatskolas komandai nācās meklēt tuvākās rezerves.  Pamatskolas spēlētājām šis turnīrs noderēja kā treniņš TOP kausa izcīņas atlases sacensībām un Latvijas skolu spartakiādei Koknesē. Šīs abas sacensības notiks marta otrajā pusē. Smiltenes novada sieviešu volejbola čempionātā tiek plānotas četras kārtas. Tiks vērtētas trīs labākās kārtas katrai komandai.

Vietu secība:

  1. Smiltenes BJSS  (Rūta Zandere, Laine Osma, Justīne Kalniņa, Megija Dzene,  Sanija Strauja, Katrīna Rozīte);
  2. Blice  (Zanda Beitika, Liene Krūmiņa, Ieva Štrāle , Elza Gruzdiņa , Evija Cirša , Mairita Rakstiņa);
  3.  Lēdijas (Līga Osma, Sintija Ģēģere,  Arta Klapare, Guntra Cera, Zane Cīrule, Liene Cīrule);
  4. Grundzāle (Monta Melne, Līna Lapiņa, Dace Kalniņa, Klaudija Rēpele,  Ance Kukaine, Estere Zeibote);
  5. Grundzāles pamatskola (Kitija Abula, Kristīne Vilemsone, Daniela Gaismiņa, Alise Peneze, Nanija Lība Uskliņģe, Roberta Spunde).

Smiltenes novada 2023.gada čempionāta volejbolā 1. kārtas komandu cīņas tabula           

                                                                                                                                 

Māris Stabiņš

Sacensību galvenais tiesnesis